![]() |
İkimiz İçin De Farklı Bir Gün Olacak!.. |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() İkimiz İçin De Farklı Bir Gün Olacak!..İkimiz için de farklı bir gün olacak! ![]() ![]() Reşâhat müellifi Ali bin Hüseyin el-Vaiz, bizzat kendisinin yaşadığı bir hadiseyi şöyle anlatıyor: Benî Cidan Mescidinde müezzinlik yaptığım yıllardı ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() “Bugün ikimiz için de çok güzel, farklı bir gün olacak” dedi ve gitti ![]() ![]() ![]() ![]() İkindi namazı oldu genç yoktu, akşam oldu yok, yatsıyı bekledim yine yoktu ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Sabah namazı için mescide gittim, ezanı okuduktan sonra mescidin kıble tarafındaki bir nur dikkatimi çekti ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() “Siz bu mescide gelmezdiniz, böyle dördünüzü bir araya toplayıp buraya getiren sebep nedir?” “Bu yakınlarda biri öldü ![]() ![]() ![]() Bu dört mübarek zat ile vefat eden gencin evine gittik ![]() ![]() Malik bin Dinar dedi ki: “Ey güzel kardeşim! Bir yerde seni tanıdıklarında hemen orayı terk eder, başka yere yerleşirdin, tanınmayacağın yere giderdin ![]() ![]() ![]() YERE GÖĞE SIĞMAYAN CEMAAT Genci yıkanacağı yere götürdük ![]() ![]() ![]() Bu zatlar bana dediler ki: “Tamam, bu genci o kefenle defnedeceğiz, kefeni alıp gel!” Evden kefeni alıp geldim, genci kefenledik ![]() ![]() “Bu ne haldir?” “Bu genç Allahü tealanın gizli dostlarındandı ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|