![]() |
İlim Ve Nefis |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() İlim Ve Nefis“Bu memlekette bin kadar eşkıya çetesi var ![]() (Beden ve bilinç boyutunda hakikati örten perdeler var ![]() Şefleri Kara Efe, yardımcıları Ak Efe, Mor Efe, Yeşil Efe ve Kızıl Efe ![]() (En kalın kara perde tevhid ilminden bihaber olmaktır ![]() ![]() Hepsi adamlarıyla dağa çıktı ![]() (Nefs, tevhid ilminden dağa kaçan eşkıya gibi kaçar) Ben bütün Türk ülkesinin Ordu Baş Kumandanı olduğumdan Başvekilden bu haydutları tutup ıslah etmek için emir aldım ![]() (Bedenimin ve ruhumun vicdanı nefs karanlıklarımı aydınlatmayı istiyor ![]() Omuzlarımdan bin tane kol çıkardım ![]() Aklımı bir tabağa koyarak bin parçaya böldüm ![]() Her bir parçayı her kol çavuşunun heybesine koydum ![]() (Her perdeyi kaldıracak bir mârifet ilmi vardır ![]() ![]() ![]() Çavuşlar akılları ermedikleri vakit benim aklımı heybelerinden çıkarırlar, ne yapacaklarını danışırlar ![]() (Her an başka bir tefekkür haline düşerim ![]() ![]() İşte bu sayede ne Kara Efe kaldı ne Mor Efe, hepsini yakaladım ![]() (İlmin ve irfanın aydınlığı ile cehaletin karanlıklarını dağıtıp nefs şubelerimi asıllarına döndürdüm ![]() Bu muvaffakiyetimi Ulu Padişaha rapor etmişler ![]() Ruhum mutmain oldu ![]() Bana kırk cariye, kırk deve yükü altın ve beş yüz deve yükü nişan (madalya) ihsân etti ![]() (Eşkıya hükmündeki nefs şubelerim cariye misali emrime girdi ![]() ![]() ![]() Önceki nişanlarımla sonraki nişanlarımın toplamı kırk bin deve yükü oldu ![]() (Her an yeni bir tecelli halindeyim ![]() ![]() Hepsini kırk bin âlem katarına yükledim ![]() Âlemler benim tecelli gâhımdır ![]() Her nişanı bir vagon duvarına asıp üzerine ‘ İş bu nişanlar Ordular Başkumandanı Cırtlak Efe’ye aittir’ diye yazdırıp her gittiğim yere taşıyacağım ![]() (Her katarın (varlık silsilesinin) her ferdinde benim cemalim ve celalim görünür ![]() Nişanlar âşikâr eylenmezse ne işe yarar?” (Hakk’ın güzellikleri Kâmil İnsan bilinciyle algılanmazsa ne anlamı kalır?) Âmak-ı Hayal'den alıntı |
![]() |
![]() |
|