![]() |
Ey Genç Kardeş |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Ey Genç KardeşEy Genç Kardeş ![]() ![]() ![]() Ey genç kardeş, güvenme kendine, sığın Allah'a ![]() Gençliğin gidiyor, gelmez bir daha ![]() Zamanın kadrini bil, çalış Nura ![]() Şiddetle tazyikle başarı olmaz ![]() Kibirden, inattan kimse hoşlanmaz ![]() Hayatı cahillikle geçirmek olmaz, İlm-i îman, irfana doyum olmaz ![]() Lüzumsuz, nefsanî şeylerle vakit öldürme, Din düşmanlarına ser ver de sırrını verme ![]() Nefsine uyup da günaha girme, Şeytana kanıp da tembelliğe düşme ![]() En büyük saadet Allah'a itaat, Hiç şüphe etme ![]() ![]() Nurlarla nurlanmak kastın olmalı ![]() İman, ahlak, meziyetle güzel olmalı ![]() Allah, Resulullah aşkıyla yanmalı, Nurları okumak sevdasıyle coşmalı ![]() Gayemize erişmekte kararlıyız biz ![]() Bu ebedî gaye her şeyden üstündür şüphesiz ![]() Dünyada, uhrada iksir-i saadettir îman ![]() Nur-u îman kuvveti pek yamandır, yaman; Zafer-i İslam’a yakındır zaman ![]() Dinine bağlı ol, nefse uyma sen ![]() Dini en güzel şekilde nurlardan öğren ![]() Beş vakit namazı kıl delikanlı! 0l yüce Allah'a kul delikanlı! Nur hizmetine düş ey delikanlı! Hizmet-i Kur'an aşkıyla yan delikanlı! Ey Risale-i Nur, sana geldim ![]() Bir gaflet uykusuyla uyumuşum meğer ben ![]() Yalanla avunmuşum hakikatler dururken ben ![]() Bu alemi toz pembe görmüşüm penceremden ![]() O zaman hedefini göremeyen bir seldim; Ama gerçeği görüp işte tevbeye geldim; Bunca yıldır işlenen günahı atmak için, Doğruluğun verdiği huzuru tatmak için, Kuruyan gözlerimi tekrar akıtmak için, Çok uzak beldelerden kapına yayan geldim ![]() Kul olmak ümidiyle hep yalvarmaya geldim ![]() İstemiyorum artık ne servet, ne eğlence, Erişti hidayetim çözüldü bu bilmece, Her saat, her saniye, her gündüz ve her gece, İmanımla tutuşup aşkınla yana geldim ![]() Seni içimde bulup, şimdi ben sana geldim ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|