![]() |
Naz Makamı |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Naz MakamıSoru Üstad Abdulkadir-i Geylani hazretleri için:'muhibbiyet makamı olan makam-ı niyazdan mahbubiyet makamı olan nazdarlık makamına çıkmış'diyor ![]() ![]() Cevabımız Değerli Kardeşimiz; Abdulkadir-i Geylani hazretleri velayet sahasında bir güneş gibidir ![]() ![]() ![]() ![]() Muhibbiyet makamı, Allah'ı sevme makamıdır ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Mahbubiyet makamı ise, Allah'ın sevdiği kişilerin makamı anlamındadır ![]() ![]() ![]() ![]() Çünkü, Onlar bilirlerki, allah birini sevdimi artık bırakmaz ve düşürmez ![]() Muhibbiyet makamından Mahbubiyet makamına hem iniş vardır ![]() ![]() Çünkü, Allah'ı sevme makamından hem Allah'ı sevme ve hem de Allah tarafından sevildiğini bilme makamına çıkmak vardır ![]() ![]() Abdulkadir-i Geylani hazretleri, Gavsiyet ve Kutbiyyet makamlarını da Allah'ın izniyle kazandığından dolayı, Ferdiyet makamını da hakkıyla ifa etmiştir ![]() ![]() Selam ve dua ile ![]() ![]() ![]() Sorularla Risale-i Nur Editör Naz Makamı Sevgi,aşk; mantıkla anlatılmaz Ancak yaşanır Bazen tufan Bazen süt,liman Bazen sevdiğin bile duymadan Gönülden,gönüle ararken sessiz Fark ediverir sevilen Alır onu bir panik Sevilmek güzel İstenmek daha güzel Asırlık gel,gitler yaşar Ben de seviyor muyum? ' mu bile anlamadan Atlar sevginin naz makamına Çalar,söyler binlerce eser Nihavend'e Rast'a inat Sevildikçe nazlanır Nazlandıkça sevilir Ama gün gelir Sevgi sükuta gider Mantık ayağa dikilir Seven, ben aptal mıyım der Ama yüreği bağırır yeniden Sus otur yerine sen Benim aşkım nazımla güzel İbrahim Ethem Bingül |
![]() |
![]() |
|