![]() |
Bugün Kabina Ne Doldurdun. |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Bugün Kabina Ne Doldurdun.Bugün KABINA Ne Doldurdun ![]() Bir veli zât, biraz hava almak için dışarıda dolaşırken, yolda ihtiyar birisine rast gelir ![]() Merhaba baba, dayı! Bıyığı kabadayı Bunca yıl yaş yaşadın Ne doldurdun kaba dayı? Evet! O kab nedir? O kab biziz ![]() Hatta bunu yazıp kapıma asacağım: BUGÜN KABINA NE DOLDURDUN? BİR KONTROL ET AKŞAM OLDU MU !! ![]() ![]() ![]() O kab, öyle bir gün gelecek ki, bütün sermayemizin varı yoğu o olacak ![]() ![]() ![]() ![]() Hep merak etmişimdir ![]() ![]() ![]() -Ey kulum neden bana iman etmedin? (Bu küffara sorulacak) (Artık nasıl cevap vereceklerse!) Elhamdülillah, Küffar olmadığımıza göre, - Ey kulum, neden namaz kılmadın? Ne cevap veririz buna? Cevaplar çok çeşitlidir şu anki yaşantımıza bakarsak ![]() Bir kaç tanesi sıralayalım: - Allahım! Duydum ama, ne bileyim kılmadım işte ![]() - Bu çağda çok banâl görüyordum ![]() - İçimde heves yoktu ![]() - Çevremde kılan yoktu, ben de kılarsam ayıp olur diye düşündüm ![]() - Çok istiyordum ama nedense bir türlü kılmadım ![]() - Bana namazı anlatanlara hep kızardım, "namaz kılmayan diye bir tek beni mi görüyorsun?" diye, - Nedense önemini bir türlü kavramadım, - Kılmadıysam, içim temizdi benim Allahım ![]() - Her şey namazla bitmiyor ki! Namaz olunca, örtünme de gelebilirdi peşinden ![]() ![]() ![]() - Henüz vakti var, diye düşünürdüm ![]() ![]() ![]() ![]() - Gençliğimde kılamadım, bari yaşlanınca kılarım diye hesap ettim ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() - Allahım! Bunca insan varken beni mi buldun hesap soracak? (Kıyamette bunlar olacak dostlar ![]() Geçiyoruz diğer soruya: "Ey kulum ben emretmiştim ki tesettüre gir, zinetlerini gösterme ![]() - Ya rabbi, insan güzelliğini sergilemeli değil mi? - Evet örtünme emrini duydum ama, bir kulağımdan girdi diğerinden çıktı ![]() - Örtünürsem çevrem ne derdi sonra? - Babam, abim, eşim beni tehdit etti, öldürürüm seni diye ![]() - İşe giremezdim sonra ![]() ![]() - Nedense başörtüsünü, pardösüyü bir türlü yakıştıramamıştım kendime ![]() - "O yaz sıcaklarında nasılda dayanırlar, sabrederler?" diye bakardım örtülülere, şaşırırdım ![]() - "Herşey örtünme değildir ya, sen güzel huy sahibi ol yeter!" derdim ve öyle de duyardım çevremden ![]() Soruları uzatalım mı dostlar? Bu cevapların bir çoğu bizde yoksa da bir başkasında muhakkak var ![]() ![]() ![]() "Ey kulum! Sen şimdi diyebilir misin: "ALLAHIM BENİ NEDEN CEHENNEMLİK YAPTIN?" En iyisi mi bu soruyu biz şimdiden kendimize soralım: "Kul mu cehennemi istiyor, Allah mı kulu cehennemlik yaratıyor?" Sevgi iddiası laf ile çok kolay değil mi? Oysa Allah cc kulunu ööööyle çok seviyor ki dostlar! Kulu, değil sadece bir iyilik yapsın, imkan bulamayıp yapamasa da ama gönlünden geçirse ona hayaline bile sığmayan sevaplar verecektir ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Aşk ağlatır, dert söyletir; demiş atalarımız ![]() ![]() ![]() ![]() Tam otuz yıl saatim işlemiş ben durmuşum Gökyüzünden habersiz uçurtma uçurmuşum ![]() Necip Fâzıl mısralarının müşahhaslaştırdığı bir hayatın temsilcisi olmaktan çok üzülüyorum ![]() ![]() Bir ticaret yapamadım, nakd-i ömür oldu hebâ ![]() Sultan Üçüncü Muradın Uyan ey gözlerim gafletten uyan ; mısraları olduğu hâlde, neden sözüyle özü bir olanlardan değilim?! ![]() ![]() Bu düşünceler içinde iş yerine çalışırken yine Yavuz Sultan Selim (ra) geldi aklıma ![]() ![]() ![]() Her şey, her şey şu tek müjdede Yoktur ölüm, Allah diyene! Canım kurban, başı secdede, İki büklüm, Allah (cc) diyene! Necip Fâzıl Sizlerden istirhamımız odur ki haklarınızı helal etmenizdir ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() (alıntı) |
![]() |
![]() |
|