![]() |
Cennet Karşılığı Ev Nasıl Verilir? |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Cennet Karşılığı Ev Nasıl Verilir?Ne başını sokacak bir evi vardı, ne de sığınacak bir yuvası ![]() Kara kara düşünüyor, çaresizliğin kıskacında kıvranıyordu ![]() İstemek çok zordu ![]() ![]() Düşündü, taşındı, sonunda kararını verdi ![]() ![]() Başını kapıdan şöyle bir uzattı ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Aklından geçeni onlardan gizlemesine gerek yoktu ![]() ![]() ![]() Kapıdan adımını attı ![]() ![]() ![]() Aklına gelen meseleyi de hiç çekinmeden Resulullah'a sorar, cevabını alırdı ![]() ![]() ••• Çekildi, bir köşeye oturdu ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() "Yâ Resulullah" dedi, "müsaade buyurursanız bir meselemi arz etmek istiyorum ![]() ![]() ![]() ![]() Sözünü ettiği zât orada hazır bulunuyordu ![]() "Cennet'te bir hurmalık karşılığında bu adama arsayı verir misin?" Adam ihtiyacının olduğunu ileri sürerek vermeye yanaşmadı ![]() ![]() ![]() ![]() ••• Cömertliğiyle tanınan Ebu Dahdah orada hazırdı ![]() ![]() ![]() "Evimin karşılığında hurma bahçeni bana verir misin?" Bu teklif adama cazip geldi ve "Evet, kabul" dedi ![]() Ebu Dahdah çok sevinmişti ![]() ![]() ![]() ![]() Resulullah çok memnundu ![]() Bu sözlerini birkaç defa tekrarladılar ![]() ![]() ![]() ![]() Eve gittiğinde hanımına meseleyi nasıl açacaktı? Acaba o ne diyecekti? Ya karşı çıkar da, "Biricik evimizi niye verdin?" diye reddederse, ne yapacaktı? Bu düşünceyle evin yolunu tuttu ![]() Kapıyı vurdu, içeri girdi ![]() "Hanım evi boşaltalım, çünkü ben onu Cennet'teki bir ev karşılığında sattım ![]() Hanım da eşi gibi aynı kafa yapısına sahipti ![]() ![]() Ebu Dahdah'a bu fedakârlığı yaptıran Kur'ân'ın şu teşvik dolu müjdesiydi: "Malını Allah rızası için harcayıp da Allah'a güzel bir borç verecek kim var? İşte onun karşılığını Allah kat kat verecektir ![]() ![]() Sanırım, yaşanan bu olay sorunuzun cevabı olmuştur ![]() ![]() ![]() ![]() Mehmet Paksu Mehmet Paksu |
![]() |
![]() |
|