![]() |
Bir Ayağı Olmayan Çocuk Ve Ayakkabı |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Bir Ayağı Olmayan Çocuk Ve Ayakkabıayakkabı > >Ayakkabıcı, yeni getirdiği malları vitrine yerleştirirken, sokaktaki > >bir çocuk onu seyretmekteydi ![]() > >ayakkabılara rağbet > >fazlaydı ![]() > >yeterliydi ![]() > >Onların en güzelini ön tarafa koyunca, çocuk vitrine doğru biraz > >daha yaklaştı ![]() > >Fakat bir koltuk değneği kullanmaktaydı ![]() ![]() ![]() ![]() > > > >Adam ona bir kez daha göz attı ![]() > >dizinin alt kısmından sonra boştu ![]() ![]() > >Çocuğun baktığı > >ayakkabılar, sanki onu kendinden geçirmişti ![]() ![]() > >Daldığı > >hülyadan çıkıp yola koyulduğunda, adam dükkândan dışarı fırlayıp: > > > >- "Küçüüük!" diye seslendi ![]() > >modeller bir hârika!" > > > >Çocuk, ona dönerek: > > > >- "Gerçekten çok güzeller!" diye tebessüm etti, "Ama benim bir > >bacağım doğuştan eksik" ![]() > > > >- "Bence önemli değil!" diye atıldı adam ![]() > >insan yok ki! Kiminin eli eksik, kiminin de bacağı ![]() > >veya vicdanı ![]() > > > >Küçük çocuk, bir şey söylemiyordu ![]() > > > >- "Keşke vicdanımız eksik olacağına, ayaklarımız eksik olsa idi ![]() > > > >Çocuğun kafası iyice karışmıştı ![]() > > > >- "Anlayamadım! ![]() ![]() > > > >- "Çok basit!" dedi, adam ![]() ![]() > >ayaklar yoksa, problem değil ![]() ![]() > >Hâttâ sakat insanlar, > >sağlamlara oranla, daha fazla mükâfat görecekler ![]() ![]() ![]() > > > >Küçük çocuk, bir kez daha tebessüm etti ![]() > >hafiflemiş gibiydi ![]() > > > >- "Baktığın ayakkabı, sana yakışır!" dedi ![]() > > > >Çocuk, başını yanlara sallayıp: > > > >- "Üzerinde 30 lira yazıyor" dedi, "Almam mümkün değil ki!" > > > >- "İndirim sezonunu senin için biraz öne alırım!" dedi adam, "Bu > >durumda 20 liraya düşer ![]() > >eder ![]() > > > >Çocuk biraz düşünüp: > > > >- "Ayakkabının diğer teki işe yaramaz!" dedi, "Onu kim alacak ki?" > > > >- "Amma yaptın ha!" diye güldü adam ![]() > >bir çocuğa satarım ![]() > > > >Küçük çocuğun aklı, bu sözlere yatmıştı ![]() > > > >- "Üstelik de öğrencisin değil mi?" diye sordu ![]() > > > >- "İkiye gidiyorum!" diye atıldı çocuk, "Üçe geçtim sayılır ![]() > > > >- "Tamam işte!" dedi adam ![]() > >kalır 5 lira ![]() ![]() > >senindir, sattım > >gitti!" > > > >Ayakkabıcı, çocuğun şaşkın bakışları arasında dükkâna girdi ![]() > >raflar, onun beğendiği modelin aynıyla doluydu ![]() > >olanı çıkarttı ![]() > >tabure alıp döndükten sonra, çocuğu oturtup yeni ayakkabısını > >giydirdi ![]() > >çıkarttığı eskiyi göstererek > > > >- "Benim satış işlemim bitti!" dedi, "Sen de bana, bunu satsan memnun > >olurum ![]() > > > >- "Şaka mı yapıyorsunuz?" diye kekeledi çocuk, "Onun tabanı delinmek > >üzere ![]() > > > >- "Sen çok câhil kalmışsın be arkadaş ![]() ![]() ![]() > >eşyalardan haberin yok her hâlde ![]() > >kadar para tutar ![]() > >ayakkabın, bence en az 30-40 lira eder ![]() > > > >Küçük çocuk, art arda yaşadığı şokları üzerinden atabilmiş değildi ![]() > >Mutlaka bir rûyada olmalıydı ![]() ![]() > >Adamın, heyecandan terleyen > >avuçlarına sıkıştırdığı kâğıt paralara göz gezdirdikten sonra, 10 > >liralık > >banknotu geri vererek: > > > >- "Bana göre 20 lira yeterli ![]() ![]() > >ya!" > > > >Adam onu kıramayıp parayı aldı ![]() > >kondurdu ![]() ![]() > >günde satsa, böyle bir > >mutluluğu bulamazdı ![]() ![]() > >değneğine > >ihtiyaç duymuyordu ![]() > > > >- "Babam haklıymış!" dedi ![]() > >yok! demişti ![]() > > > >* Her Rüzgar Savuracak Bir Toz bulur, > >* Her Hayat Yaşanacak Bir Can Bulur, > >* Her Umut Gerçekleşecek Bir Düş Bulur > >* Bulunmayacak Tek Şey Senin Benzerindir |
![]() |
![]() |
|