![]() |
İstemenin Esrarı 4-Örnek İsteyişler |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() İstemenin Esrarı 4-Örnek İsteyişlerGiriş Büyük dualar, içten kalplerin yüksek zihinlerle buluşmasından doğar ![]() ![]() Yaratıcısından isteyen, Yaratıcının gücüne olan ihtiyacının farkındadır ![]() ![]() ![]() ![]() Kendisi ne ölçüde zayıfsa, Yaratıcısı o ölçüde güçlüdür ![]() ![]() ![]() Bu bölümde duayla ilişkili güzel tefekkürleri, dua örnekleriyle iç içe bulacaksınız ![]() ![]() ![]() ![]() Hayatta herkesin kişisel bir duası olacaktır ![]() ![]() ![]() Dr ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() İstemenin Esrarı 4-Örnek İsteyişler1- Bağışlanma Dileğim Ey şefkati ve merhameti sınırsız olan Allah'ım, Bütün kalbim, ruhum ve samimiyetimle ellerimi Sana kaldırıp yalvarıyorum ![]() ![]() ![]() Ben şu anda Senin kudretinin tecellisiyle bu sözleri söylerken, tekrar, utançla kararmış alnımla huzurunda boynumu eğiyorum ![]() ![]() Şefkatli ve Merhametli Allah'ım, Şüphesiz, Senin kullarına olan şefkat ve merhametin, bütün annelerin ruhlarına bağışladığın evlât şefkatiyle karşılaştırılamayacak kadar büyük ve sınırsızdır ![]() ![]() ![]() Bu metin 1992 yılında yazılmıştır ![]() Bir daha, beni bağışlamanı içtenlikle istiyorum ![]() ![]() ![]() Şüphesiz benim ve sevdiklerimin ve sevmek istediklerimin sahibi Sensin ![]() ![]() Bana insanlığın özellikle sonsuz mutluluğunu destekleyecek çalışmalarda bulunmama yetecek bir beden ve zihin sağlığı bağışlamanı diliyorum ![]() Allah'ım ![]() ![]() ![]() Evreni Onun nurundan yarattığın, bizim Seni tanımamızı borçlu olduğumuz Sevgili Peygamberimizin (asm) Sana olan engin sevgisi hürmetine; Senin Kadîr, Rahîm ve Vedûd isimlerinin hürmetine, yakarışlarımı katında kabul eyle ![]() ![]() Allah'ım! Beni sürükleyip Senden uzaklaştırmaya yırtınan nefsimin ellerine teslim etme ![]() ![]() ![]() ![]() Rabbim! Beni bağışlayıp, sevdiklerine dahil etmeni istiyorum ![]() ![]() ![]() ![]() Kovulanlardan olmaktan ısrarla ve içtenlikle Sana sığınıyorum Allah'ım ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Dr ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() İstemenin Esrarı 4-Örnek İsteyişler2- İlim Yakarışı1 Ey bilgilerin ve sırların Sahibi; Senden bütün çaresizliğimle ve ihtiyacımla ilim istiyorum ![]() ![]() Öğrenebilmek için çırpmıyorum; ama, hafızam ancak Senin izin verdiğin kadar bana yardımcı oluyor ![]() ![]() Sen bal yapmakla görevlendirdiğin arıya, balı nasıl toplayacağım daha doğmadan öğrettin ![]() ![]() ![]() Ben ise, şimdi huzurunda bütün çaresizliğimle boynumu büküp Sana yalvarıyorum ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Beni, Seni tanımayan, kalbi kirli, basit ve karanlık bir cahil olarak yaşatma dünyada ![]() Beni, öğrettiğin ilimle ruhlarını Ay gibi parlattığın kulların gibi ilimle donat ![]() ![]() ![]() Boş zamanlarımda değersiz dedikodulardan ve gereksiz meşguliyetlerden kurtulmak istiyorum ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Bu zulümler ve gafletler asrında yorgunum, güçsüzüm ![]() ![]() Bana sırlarını öğret ![]() ![]() ![]() Dr ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() İstemenin Esrarı 4-Örnek İsteyişler3- İlâhî Cevaplama Çevrenize çok büyük değerler kazandırabilecek kişi olduğunuz hâlde çoğu zaman kimse farkınızda değildir ![]() ![]() Çocukları aç kalmış bir baba başbakanlık binasının önünde feryat ederek yardım istediğinde, koruma polisleri ağzını kapattılar ![]() ![]() ![]() ![]() Bazen çaresizlik içerisindeyken, yardım edebilecek birisine ulaşmak istediğinizde, arada çelik parmaklıklar bulursunuz; aşamazsınız, geçemezsiniz ![]() ![]() ![]() ![]() Oysa Evrenin Sahibi, O'na derdinizi açmak istediğinizde sizi kapısında bekletmez ![]() ![]() ![]() ![]() "Ey Yaratıcımız" dediğiniz anda, size çoktan "Söyle kulum" demiştir bile ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Ona yalvardığınızda, sizi ezerek ve küçümseyerek değil, şef-'; katle ve koruyarak dinler ![]() ![]() ![]() Dahası, O sadece dinleyen ve teselli eden değildir ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Dr ![]() |
![]() |
![]() |
|