![]() |
Durun..! Korkuyorum... |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Durun..! Korkuyorum...Ne zaman sabahın buz gibi sessizliğinde bir salâ duysam, kendi adımın ilânını düşünüyorum ![]() Ölümü hatırlamam için tek sebep değil artık, yeni bir cenaze görmek… Saçlarımın beyazlığı ürkütüyor beni… Buruşuk ellerimin yorgunluğu, titrek bedenimle bir olup bana zamanı hatırlatıyor ![]() “En sevdiklerim yaşlılardır, anlamazlar bir şeyden…” diyerek yanımda muhabbete dalıyor ve kırılan kalbimden habersiz, beni yine kendi hâlime bırakıyorlar… Bilmiyorlar, yaşlılık bana çocukluğumu armağan ediyor… Yeniden doğduğum günü hatırlamaya çalışıyorum, yaşım neydi, hatta belki adım neydi?! Ağır adımlarla yürümek bana, emekleyen bebekliğimi yeniden yaşatıyor ![]() “Sus!” derlerse susuyor, kızarlarsa boynumu büküyorum… Bebekleri izliyorum; gözlerim doluyor, kendimi görüyorum onlarda… Herkes bedenimdeki acılara ağlarım sanıyor ![]() ![]() Yüzlerindeki kırışıklıkları, hayallerine yaklaştırmayan aynadaki yüzlere bakıyorum ![]() Ve “Durun! ![]() ![]() ![]() ![]() İhtiyar olmak zor gelmiyor bana ![]() ![]() ![]() ![]() Bütün bunlar olup biterken, gözlerimden yaşlar süzülürken, yaşadıklarımın ve yaşayacaklarımın hesabının bunlardan ibaret kalmayacağını fark ediyorum ![]() ![]() ![]() Yine ruhumla yüzleşmelerime döndü içim… Geç de olsa tevbeleri keşfetmiştim… Duâ etmek için ellerimi semâya doğru açtığımda, buruşuk ellerim kadar geç kaldığımı fark ettim ![]() Ama yine de O’nun merhametin yaratıcısı olduğunu yüreğime îlân ettim ![]() Ve son nefesim için geç kalmamayı, korkularımdan uzak, yalnızca O’ndan istedim… |
![]() |
![]() |
|