![]() |
Herkesin Bir “Leyla’Sı” Var Ama Başka Başka |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Herkesin Bir “Leyla’Sı” Var Ama Başka BaşkaOkçu engellemelerin Müslümanların direncini arttırması gerektiğini hatırlatıyor ve şu örneği veriyor: “Aziz Nesin’e Bu Nurcular çok çalışıyorlar önlerine geçmek için ne yapmak lazım?” diye sormuşlar ![]() ![]() Çünkü o zaman davaları biter” şeklinde cevap vermiş ![]() adamın dava adamı olması çok zor ![]() ![]() davayı da bir ölçüde bıraktılar ![]() ![]() diye korkmaya başladılar ![]() ![]() ![]() ![]() diyebilecek adam lazım ![]() ![]() ‘Leyla’mız İslâmiyettir ![]() var? Böyle Mecnun gezenin elbet bir Leyla’sı var ![]() insanlar yaşadı Türkiye’de ![]() ![]() orada ![]() diyor ![]() aşktır” dedim ![]() ![]() ![]() “Hekimoğlu İsmail günümüz Türkiyesi’nde şimdiki şartları altında yeniden Minyeli Abdullah’ı yazabilir mi?” sorumuza “Bir daha yazamam ![]() yazıldı ve bitti ![]() kalır ![]() dünyada varsa herkesin bir yeri/Ben de bu dünya benimdir derim’ diyor büyük şair Necip Fazıl ![]() şair gibi yanmak lazım ![]() ![]() ![]() Üstadım neden bir şeyler yapamıyoruz?’ diye soruyorlar ![]() evlad-ı yal var’ diyor ![]() bittik tükendik ![]() ![]() Emekli askerliğin yanı sıra kitapları çok satan Ömer Okçu, dünya malına hiçbir zaman tamah etmemiş ![]() ![]() evinde ise hiçbir lüks eşyası yok ![]() soruduğumuzda şu cevabı veriyor: ‘1962 yılında Ümraniye’de oturuyorum ![]() ![]() sünnet olacak ![]() ![]() edecekler bunu çok iyi biliyorum ![]() geliyorlar ![]() ![]() arayacağız deyince hanım kenara çıkmış ![]() ‘Bir yazarın evine gidiyorum ![]() televizyonlar, çamaşır ve bulaşık makinelerinin olması lazım’ diye düşünmüş ![]() Tabi o arada Türkiye’nin en büyük gazetelerinde dergilerinde yazdığım için adamın kafasında muhteşem bir ev var ![]() ![]() kırık sandalye ve bir halı ![]() ![]() takır bir ev ![]() sormuşlar ![]() ![]() Buyurun siz arayın!’ demiş ![]() gitmişler ![]() Risale-i Nurlar meydandaydı ![]() yeterdi ![]() ![]() etmez ![]() ![]() yatıyor ve davasının çilesini çekiyordu ![]() düşüncesine sahiptik ![]() Ömer Okçu’nun başka özellikleri de var ![]() ismiyle değil Hekimoğlu İsmail müstearıyla tanıyor ![]() başta olmak üzere “Müslüman ve Para”, “Maznun”, “Derdimi Seviyorum(5 çilt)”, “Menan Cinleri” gibi 30’u aşkın eserinde hep Hekimoğlu İsmail’in imzası bulunuyor ![]() |
![]() |
![]() |
|