![]() |
7 Grup İnsan Vardır... |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() 7 Grup İnsan Vardır...7 grup insan vardır ![]() ![]() ![]() "Yedi grup insan vardır ki,Allah hiçbir gölgenin bulunmadığı günde onları rahmetinin gölgesinde gölgelendirir ![]() 1-Ülkesini adaletle yöneten devlet başkanı, 2-Allah'a ibadetle büyüyen genç, 3-Camiden çıktıktan sonra tekrar oraya dönünceye kadar aklı camide kalan, camiye düşkün kişi, 4-Birbirini Allah için seven ve bu sevgiyle dolu olarak bir araya gelip, yine bu sevgiyle dolu olarak birbirlerinden ayrılan iki arkadaş, 5-Kimsenin olmadığı mekânlarda Allah´ı zikredip, gözleri yaşla dolan kişi, 6-Zengin, saygın ve alımlı bir kadın tarafından zinaya davet edildiği hâlde "Ben Allah´tan korkarım!" diyerek bu daveti geri çeviren kişi, 7-Sağ elinin verdiğinden sol elinin haberi olmayacak derecede gizli sadaka veren kişi ![]() "İnsan, özlediği bir arkadaşını sadece Allah için ziyaret etmek üzere yola çıktığında arkasından bir melek ona: "Kendin güzelsin, ziyaretin de güzel! Cennet de güzel bir yer olarak senin için hazırlandı!" diye seslenir ![]() "Allah, arkadaşını yalnızca Allah rızası için ziyaret eden kişinin yoluna bir melek çıkardı ![]() - Nereye gidiyorsun? diye sordu ![]() - Falan arkadaşımı ziyaret edeceğim, dedi ![]() - Onu, bir ihtiyacın var da ihtiyacını gidermesi için mi ziyaret edeceksin? dedi ![]() - Hayır, dedi ![]() - Onu akraban olduğu için mi ziyaret edeceksin? dedi ![]() - Hayır, dedi ![]() - Öyleyse onu, geçmişte sana iyiliği dokunduğu için ziyaret ediyor olmalısın? dedi ![]() - Hayır, dedi ![]() - Peki, öyleyse onu niçin ziyaret edeceksin? dedi ![]() - Kendisini Allah için seviyorum da onun için, dedi ![]() - Beni Allah gönderdi ve sana şunu haber vermemi söyledi: O arkadaşını, için sevmene karşılık da seni seviyor ve sana cenneti uygun görüyor ![]() "En güçlü inanç bağı,Allah için sevmek veAllah için nefret etmektir ![]() |
![]() |
![]() |
|