Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Forum İslam > İslami Yazılar & Hikayeler

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
dostu, vardır, İnsanoğlunun

İnsanoğlunun 3 Dostu Vardır

Eski 08-01-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

İnsanoğlunun 3 Dostu Vardır

Insanoğlunun 3 dostu vardır

1)Servet:Ölünceye kadar beraberdir ,sonra varislerin olur
2)Aile fertleri ve diger sevdikleri:Kabre kadar gelir oradan dönerler
3)Hayır amelleri:Mahşere kadar arkadaşlık ederler

Selman-ı Farisi RA Ebudderda Hz lerine:Kardeşim sakın şükrünü ödemeyecegin dünyalık peşinde koşma Zira ben rasulüllahtan işittim

-Servetiyle Allaha itaet eden ve malının hakkını ödeyen zengin kıyamet günü servetiyle beraber sırat köprüsüne gelince malı ona:geç geç zira sen Allahın bende olan hakkını ödedin derServetin hakkını Allah için vermeyenede malı sırat köprüsünde:Yazık sana neden bende olan İlahi hakkı vermedin diye sitem eder duruAdamda bana yazık oldu bana nedamet geldi diye feryad eder buyurdu

HŞ:MAl mülk ve arazi toplamak ile dünyaya meyl ve muhabbet artar
Hasan ı BAsri Hz leri :VAllahi parayı üstün tutanı Alahu Teala zelil eder buyurmuştur
PAra ilk basıldıgında ,İblis onu yüzüne gözüne sürdü ve''Seni sevenler benim doslarımdır '' dedi
senr Bir Aclan Hazretleri:Münafıkların yuları altın ve gümüştür onlarla cehennemeçekilirler ,dünyanı şerrinden korkan altın ve gümüşe kıymet vermez Çünki dünya altın ve gümüş demektir

Akıllılar refah kaygıları için kendilerini felakete düşürmez
İHYA-I ULUM

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com