Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Forum İslam > İslami Yazılar & Hikayeler

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
allah, kayıp, yok

Allah Var -Kayıp Yok

Eski 08-01-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Allah Var -Kayıp Yok

ALLAH VAR - KAYIP YOK
KADER VAR - KEDER YOK

innâ lillâhi ve innâ ileyhi râciûn
Biz ALLAH' a aidiz ve vakti geldiginde elbette O'na dönecegiz

Hz Peygamber (as) şöyle buyurmaktadır:
"Lezzetleri kesip yıkan ölümden çokça bahsedin!"
Hadisin mânâsı: "Onu anmakla lezzetleri bulandırın ki lezzetlere olan meyliniz kesilsin Dolayısıyla ALLAH'a yönelmiş olasınız!"
Enes'in rivayetine göre Hz Peygamber (sav) şöyle buyurmuştur
"Ölümün zikrini çokça yapın! Çünkü ölümü anmak günahtan siler Dünyayı gözünüzde küçülterek kıymetsiz kılar Ayırt edici olarak ölüm kafidir Vaiz olarak ölüm yeter"

Allah Resûlü sallallahu aleyhi ve sellem buyurdu:
"Eğer siz, lezzetleri yok eden ölümü ansaydınız, bu kadar çok konuşmazdınız O lezzetleri yıkanı çokça anın!"
Kabir her gün şöyle konuşur:"Ben, gurbet eviyim Ben, içinde yalnız yaşanan bir evimBen, içinde kurtlar ve zararlı böceklerin bulunduğu evim"
inanmış bir kul gömülünce, kabir ona şöyle der:
"Merhaba, hoş geldin safa geldin! Sen üzerimde yürüyenlerin en sevimlisiydin işte şimdi bana kavuştun Sana yapacağım iyiliği kendi gözünle göreceksin"
Sonra o kabir genişler, genişler ve ona cennete bakan bir kapı açılır
Azgın ve kâfir kula gelince, kabir ona şöyle seslenir: "Sana ne merhaba, ne hoş geldin, ne safa geldin! Çünkü sen, üzerimde yürüyen en nefret ettiğim kişiydin Şimdi bana geldin, sana yapacaklarımı göreceksin"
Ondan sonra üzerine abanacak, sıkacak, sıkacak kaburgaları birbirine girecek Ona doksandokuz tane büyük yılan sataşacak Onlardan birisi yere üfürse, yerde hiçbir şey bitmez ve dünyada hayat da kalmaz Hesap vermek için dirilinceye kadar, onun etinden koparacak, onu sokacaklar
Kabir, ya cennet bahçelerinden bir bahçedir, ya da cehennem çukurlarından bir çukurdur
Ebû Saîd radıyallahu anh Rezîn

Hz Âişe (ra) şöyle sordu: "Ey ALLAH'ın Rasûlü!Şehidlerle beraber haşrolunacak bir kimse var mı?"
Hz Peygamber cevap olarak şöyle dedi
"Evet! yirmi dört saatte yirmi defa ölümü anan bir kimse!"

Hz Peygamber (sav) şöyle buyurmuştur:
"Mü'minin hediyesi ölümdür" Bunu şu hikmete binaen söylemiştir "Dünya mü'minin hapishanesidir Çünkü mü'min, dünyada nefsinin şiddetinden, şehvetlerinin riyazetinden, şeytanın müdafaasından ötürü sıkıntıdadır Bu bakımdan ölüm onun için bu azaptan kurtulmaktır Kurtuluş ise, onun hakkında hediyedir; zira Hz Peygamber (sav) şöyle buyurmuştur:
"Ölüm her müslüman için kefarettir"

Allah Resûlü sallallahu aleyhi ve sellem buyurdu:
"Ben size kabir ziyaretini yasaklamıştım, artık ziyaret edebilirsiniz Çünkü onlar size âhireti hatırlatır"
Büreyde radıyallahu anh Müslim
ölüme kadar rabbine kulluk et ve daimi hayat kabirden sonra bizi bekliyor

Elhamdü lillahi rabbil aleminVessalatu vesselamu ala resülina muhammedin ve ala alihi ve sahbihi ecmain
ALLAHım Sen affedicisin , affı seversin, bizi ve bütün inanları affeyle
Hatayla işlemiş olduğumuz bütün günahları affeyle
Bize rahmetinle, şerefinle, bereketinle muamele eyle
Bize kereminle, ihsanınla, fazlınla ikram eyle

Bizi bağışlayarak bize merhamet eyleTevbemizi kabul edip bizi mağfiret eyleBizi, son nefesimizde, iman ile, İslam ile, kuran ile, göçenlerden eyle

Kelimei şehadet, kelimei tevhidi söyleyerek ruhlarını teslim edenlerden eyle
( EŞHEDÜ ENLA İLAHE İLLALLAH VE EŞHEDÜ ENNE MUHAMMEDEN ABDUHU VE RESULULLUHU )
Cehennemden azad olup, cennetine dahil olan, mukafata erenlerden eyleYA RABBİ, duamızı fazlınla, ikramınla kabul eyle Sen her şeye kadirsin ALLAHIM(amin)

Alıntıdır

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com