![]() |
Kendimizi Yargilayalim 1. |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Kendimizi Yargilayalim 1.Kendİmİzİ Yargilayalim Amerika'nın Irak'ı işgali sırasında Türkiyeli bir müslüman nefis muhasebesi yapıyor ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() - Yeryüzünde yaşarken sen zalim imparatora karşı ne yaptın? - Ya Rabbi, çok kuvvetliydi ben bir şey yapamadım ![]() - Kalbinden buğz bile etmedin mi? - Ettim Ya Rabbi ![]() - Ama kitabın böyle demiyor ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() - Ya Rabbi çok güçlüydü, karşı gelecek gücümüz yoktu, ekonomik kriz yaşıyorduk ![]() - O ne verdi ki size onun tarafına meylettiniz? - Ya Rabbi zararlarımızı karşılayacağını vaad etti ![]() ![]() - Senin rızkını o mu veriyordu? - Hayır Ya Rabbi, Sen veriyordun ![]() - O halde neden onun verdiğine meylettin? Ben size rızkınız konusunda söz vermedim mi? - Ya Rabbi, çok sıkıntıdaydık ![]() ![]() - Benim Habibim’e de ambargo konulmadı mı? O ve O’na tabi olanlar açlık ve sefalet çekmediler mi? - Ya Rabbi ![]() ![]() - O’na tüm zenginlikler ve emirlik teklif edildiği halde; “Güneş’i sağ elime ve Ay’ı sol elime verseniz, ben bu davamdan vazgeçmem” demedi mi? - ![]() ![]() ![]() - O tek başına hor görülmedi mi? Üstelik yetimdi ![]() - ![]() ![]() ![]() - O benim rızam için, zulmü kaldırmak için savaşıp, dişini ve kanını benim hatırıma feda etmedi mi, O da bedel ödemedi mi? - Yalnızdık Ya Rabbi ![]() ![]() ![]() - O da yalnızdı da biz O’nu hayırlı bir toplulukla desteklemedik mi? - Sen yeryüzündeyken kime güvendiysen şimdi sen ondan şefaat iste ![]() - Sen yeryüzünde kimden rahmet umduysan şimdi de ondan rahmet dile ![]() - Sen yeryüzünde kiminle idiysen, şimdi de onunla haşrolacaksın ![]() - Yeryüzünde senin terk ettiğin, bana sığınan mazlumlar şimdi benim rahmetime kavuştu ![]() - Sen de yeryüzünde kiminle beraber idiysen, onunla olacaksın ![]() |
![]() |
![]() |
|