![]() |
Horozla Köpeğin Konuşması |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Horozla Köpeğin KonuşmasıHorozla Köpeğin Konuşması Kurtların, kuşların dilinden anlayan Hazreti Süleyman aleyhisselama gelen bir adam yalvarır: – Ne olur ey Allahın nebisi bana da hayvanların dilini öğret de ben de konuştuklarından anlayayım ![]() Süleyman aleyhisselam izin vermez: – Olmaz, der ![]() ![]() ![]() Ne var ki adam ısrar eder ![]() ![]() ![]() ![]() – Horoz kardeş, sen arpayla buğdayla da karnını doyurabilirsin ![]() ![]() Horoz şu cevabı verir: – Sabret köpek kardeş, yarın buraya ağanın ölen eşeğini getirip bırakacaklar, bolca et yer, karnını iyice doyurursun ![]() Bunu duyan ağa hemen koşar ahırdaki eşeği alıp pazarda satar ![]() – İyi ki hayvanların dilini öğrendim, yoksa eşek elimde ölecekti ![]() Ertesi gün yine kulak kabartır çöplükteki seslere ![]() – Hani ağanın eşeği ölecekti de ben de bolca et yiyecektim ya? Horoz cevap verir: – Ağanın eşeği öldü ölmesine de, satın alan zavallının elinde öldü ![]() ![]() ![]() ![]() Ağa yine hızla kalkar, ahıra gidip atı alarak pazara götürüp satar ![]() – İyi ki hayvanların dilini öğrendim, yoksa at da elimde ölecekti ![]() Gelip yine merakla kulak misafiri olur: Bu sefer köpek daha yüksek sesle sitem ediyor: – Horoz kardeş, beni yine aldattın ![]() – Ağanın atı öldü ölmesine de, sattığı zavallının elinde öldü ![]() ![]() Köpek inanmaz: – Hadi hadi beni yine aldatıyorsun ![]() Horoz kesin cevap verir: – Hayır, aldatma falan yok ![]() ![]() ![]() ![]() Ağa bunu duyunca şaşırır, sağa sola koşuşturmaya başlar, yok mu beni kurtararak biri, diye söylenir ![]() ![]() Arkasından yapılan yemek, pişirilen etlerden artanlar çöplüğe dökülür, uzun zaman hayvanlar ziyafete konmuş olurlar ![]() – İnsanlar, keşke canıma gelecek olan malıma gelsin, diyebilselerdi de hileye başvurmasalardı ![]() – Bunda da bir hayır vardır, diye düşünselerdi ![]() ![]() ![]() Ahmed Şahin |
![]() |
![]() |
|