![]() |
Bütün Davranışlarımız Kaydediliyor.. |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Bütün Davranışlarımız Kaydediliyor..Üstelik, biri insanın sağ tarafında, biri sol tarafında oturmuş iki alıcı melek de onun yaptıklarını alıp kaydetmektedir ![]() Yeryüzünün efendisi ve mahlukatın en şereflisi olarak yaratılan insanoğlu için dünya, birkaç günlük konaklama mevkii mesabesindedir ![]() ![]() ![]() “Üzerinizde muhakkak bekçiler, değerli yazıcılar vardır ![]() “Üstelik, biri insanın sağ tarafında, biri sol tarafında oturmuş iki alıcı melek de onun yaptıklarını alıp kaydetmektedir ![]() “Siz günahları işlerken kulaklarınızın, gözlerinizin ve derilerinizin, aleyhinize şahitlik etmesinden sakınmıyordunuz ![]() ![]() “O gün, biz onların ağızlarını mühürleriz ![]() ![]() “Yoksa, onların sırlarını ve gizli konuşmalarını duymadığımızı mı sanıyorlar? Hayır öyle değil! Yanlarındaki elçilerimiz olan melekler yazmaktadırlar” (Zuhruf, 80) ![]() “Herkesin yaptığı iyiliği ve yaptığı kötülüğü hazır bulacağı günde kişi, kötülükleri ile kendisi arasında uzak bir mesafe bulunmasını ister ![]() ![]() “İşte kitabımız, size karşı gerçeği söylüyor ![]() ![]() “Kitap ortaya konur ![]() ![]() ![]() ![]() “Oku kitabını! Bugün hesap sorucu olarak sana nefsin yeter’ denilecektir” (İsra, 14) ![]() “İşte o vakit , kitabı kendisine sağından verilen kimse der ki: ‘Gelin, kitabımı okuyun!’ ‘Çünkü ben hesabımla karşılaşacağımı zaten biliyordum ![]() “Artık o hoşnut bir hayat içindedir ![]() ![]() ![]() ![]() “Kitabı kendisine sol tarafından verilen ise şöyle der: ‘Keşke kitabım bana verilmeseydi’ ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() alıntı |
![]() |
![]() |
|