![]() |
Sahabeyi Düşünüyorum… |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Sahabeyi Düşünüyorum…Sahabeyi düşünüyorum… Onlardaki iman esaslarının sadeliğini… Onların, ilk kaynakta bulanık suya rastlamadan kana kana içtiklerini… Onların, “Hayır, senin içtiğin gerçek su değil ![]() Şimdi bizi düşünüyorum ![]() Sadece Kur’an ve sünnete iman etmemiz ve bu vesile ile birbirimizi kardeş görmemiz yetmiyor ![]() ![]() Bizdeki iman esasları, onlarla kıyasladığımızda, öylesine zorlaştırılmış ki, her gruba, her rejime göre farklı din anlayışları beklenmiş bizden; ve onların iman modelleri, bizi darboğaza getirmiş ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Sahabeyi düşünüyorum, imreniyorum onların iman edişlerine… katışıksız… Kardeşlik ilanlarını Allah’tan aldıklarının bilincindeler ![]() Bizi düşünüyorum, Kur’an ve sünnete iman ediyoruz, yetmiyor ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Eğer, İstanbul’da oturuyorsanız, İstanbul’da bir şeyhe bağlıysanız, başka şehre gittiğinizde, orada ne kadar müslüman olursa olsun, yalnız kalıyorsunuz ![]() Meclislerde, herkes -Şuurlu olanları kastetmiyorum - balık avına çıkar gibi, kendi kapısına av peşine düşüyor ![]() ![]() ![]() ![]() Sahabe ne kadar rahatmış öyle; gittiği her yerde yalnızca inanmak zorunda olduğu Kur’an ve sünnete uyarmış ![]() ![]() Eskiden- ve günümüzde de- bazı şeyhler Ashab yolundan gitmişler ![]() ![]() Allah, peygamberine “Ben, gaybı bilmem de ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Özetlersek; Günümüz insanı, bilinçsiz ellere düşerse, yorucu bir dini anlayışla karşılaştırılıyor ![]() ![]() Burnumda tütüyor o kardeşlik, ayetlerin ışığı ile birbirine bağlılık ![]() ![]() Ey Rabbimiz! Bize, Kur’an ve sünnet ışığında gidecek, sevdiklerini senin için sevecek, sevmediklerini de senin için sevmeyecek kardeşler ver ![]() ![]() Emine ŞENLİKOĞLU |
![]() |
![]() |
![]() |
Sahabeyi Düşünüyorum… |
![]() |
![]() |
#2 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Sahabeyi Düşünüyorum…Sahabeyi düşünüyorum, imreniyorum onların iman edişlerine… katışıksız… Kardeşlik ilanlarını Allah’tan aldıklarının bilincindeler ![]() Ey Rabbimiz! Bize, Kur’an ve sünnet ışığında gidecek, sevdiklerini senin için sevecek, sevmediklerini de senin için sevmeyecek kardeşler ver ![]() ![]() Amin ![]() Allah cc razı olsun Lema günümüzün sıkıntısını dile getiren bir yazıyı paylaşmışsın ![]() "KARDEŞİM" kavramının değerini karındaşlarımızda bile yitirirken,din kardeşliğimizin ne durumda olduğu açık ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Sahabeyi Düşünüyorum… |
![]() |
![]() |
#3 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Sahabeyi Düşünüyorum…leyla_mecnun Kullanıcısından Alıntı Amin ![]() Allah cc razı olsun Lema günümüzün sıkıntısını dile getiren bir yazıyı paylaşmışsın ![]() "KARDEŞİM" kavramının değerini karındaşlarımızda bile yitirirken,din kardeşliğimizin ne durumda olduğu açık ![]() ![]() Rabbim cümlemizden razı olsun ![]() ![]() ![]() biz de sizi Allah rızası için seviyoruz ABLAM ![]() ![]() ![]() dua ile ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|