![]() |
Ah Şu Giybet Tam Bir İllet ! |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Ah Şu Giybet Tam Bir İllet !Günlük hayatta çokca kullandığımız ama çoğu zaman bunun farkında bile olamadığımız , belki şeytanın sağdan yaklaşması neticesinde ağzımızdan çıkan bazı gıybet lafızları var ![]() '' Ya şimdi biliyorum gıybet olacak ama '' ![]() ![]() ![]() Diye başlıyor,ondan sonra gelecek olan ifadelere adeta bir masumiyet urbası giydiriliyor ![]() '' Ben gıybet etmiyorum ki, doğrusunu söylüyorum ![]() Bu da çokca kullanılan bir ifade kalıbı ![]() ![]() ![]() '' Ben arkasından konuşmuyorum ki! Şimdi burda olsa yüzüne karşıda söylerim ![]() Buda ayrı bir gıybet lafzı aslında itiraf etmek gerekir ki,o kişi o anda orada olsa söylediği şeyleri yüzüne karşı söylemesi mümkün değildir ![]() ''Gıybet olur diye söylemiyorum'' Bu lafız en büyük en tehlikeli gıybet oluyor:'' Falan kişi mi?Siz onu bilmiyorsunuz ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ''Falanca grup var ya ! '' Bu da çok ağır bir gıybettir ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Gıybet günahından temizlenmek için önce tevbe-istiğfar edilmeli ,gıybet yapılan kişiden helallik istenmeli ve o kişiye dua edilmelidir ![]() EVET ![]() ![]() ![]() alıntı |
![]() |
![]() |
|