Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Forum İslam > İslami Yazılar & Hikayeler

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
ilmek, iyilik, örüyorlar

İlmek İlmek İyilik Örüyorlar

Eski 08-02-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

İlmek İlmek İyilik Örüyorlar

İlmek ilmek iyilik örüyorlar

Huri YAZICI / HAYAT

İnsan bir iyiliği yalnız Cenab-ı Hakk’ın rızasını kazanmak için yapıyorsa onun kalpte bıraktığı huzur kainata sığmaz İyilik yapmanın tadını bir kez alan insan şartları ne olursa olsun bu huyundan asla vazgeçmez Bazen yaşlı bir teyzenin kapısına bırakılan kömür soğuk kış gecelerini ısıtır Kimsesiz, sahipsiz yuvalara dağıtılan erzaklar boş tencereleri aşlarla doldurur Bazen verilen bir bardak su kuruyan dudaklara şifa olurken, bazen de sevgiyle örülen sıcacık bir hırka minicik bedenleri ısıtır

Kimilerinin parası çoktur, iyiliği sayısız insana ulaşır Kimilerinin de parası yoktur ancak kalbindeki sevgi ve şefkatle uzatır elini ihtiyaç sahiplerine Keklik Gültepe ve Sevim Delioğlu kalplerindeki sevgi ve şefkati sınırsızca sunan insanlardan İkisi de ev hanımı ve iki çocuk annesi İkisi de evlerinin işlerini kendileri yapıyor Çocuklarının ve eşlerinin hizmetinde kusur etmiyor Tek ortak yönleri yalnız bunlar değil Boş vakitlerini televizyon seyrederek geçirmektense Çocuk Esirgeme Kurumu’nda yaşayan kimsesiz, şefkate muhtaç miniklere her ilmeğini sevgiyle attıkları hırkalar, patikler, kazaklar, yelekler, atkılar, bereler, eldivenler örüyorlar Anne şefkatiyle hazırladıkları kıyafetleri minik bedenlere giydirdikleri anda ise dünyanın en huzurlu ve mutlu insanı oluyorlar

Önce bebek yeleği, ardından onlarca kıyafet…

Keklik Gültepe, dünyanın yükünü küçük yaşta omuzlarına almış 40 yaşında bir ev hanımı Keklik Hanım ailesini geçindirmek için 13 yaşında çalışmaya başlar Maddi imkansızlıklar yüzünden eğitimini tamamlayamayan Keklik Hanım’ın hayalinde hep öğretmen olmak vardır Akıp giden yıllar onun bu isteğinin yerine gelmesine imkan sağlamaz 18 yaşında evlenir ve bir yıl sonra büyük oğlunu kucağına alır Annedir artık Oğlunu büyütmek için çalışma hayatına ara verir ancak çok geçmeden ikinci kez hamile olduğunu öğrenir ve bir yıl sonra nur topu gibi bir erkek çocuk daha dünyaya getirir Öğretmen olmanın hayalini kurarak büyüttüğü oğulları artık 21 ve 20 yaşında birer delikanlıdır

Dünyaya bir amaç uğruna gelindiğine inan Keklik Hanım, çocuklara olan sevgisi ve içinde kalan öğretmenlik ukdesiyle minik kalpler için bir şeyler yapmaya karar verir Önce evdeki yumaklarla başlar ve bir bebek yeleği örer Ardından hırkalar, patikler, derken kazaklar girer sıraya Artık kararını verir Sevgiyle ördüğü kıyafetlerle Çocuk Esirgeme Kurumu’nda yaşayan minik bedenleri giydirecektir Bu fikrini yakın arkadaşı Sevim Delioğlu’na söyler

“Biz çocuklara, Allah da bize yardım ediyor”

Duyduğu fikir karşısında oldukça heyecanlanan Sevim Hanım da Keklik Hanım gibi bir ev hanımı 30 yaşındaki Sevim Hanım iki çocuk annesi ancak onun evlatları sevgiye ve anneye en çok ihtiyaç duydukları yaşlarda Sevim Hanım, bir yandan altı ve iki yaşındaki çocuklarının ve eşinin hizmetini yaparken, diğer yandan ev işleriyle ilgileniyor Ancak gene de Çocuk Esirgeme Kurumu’ndaki minik yavrulara sırtları üşümesin, kalpleri üzülmesin diye kıyafetler örüyor Çocuklarına gün boyu annelik yaptıktan sonra onlar akşam uykuya dalınca alıyor şişleri eline ve iyiliği ilmek ilmek örmeye başlıyor

İnsanlara yararlı olmak için çalışan genç kadın, “O yavrulara çeşit çeşit kıyafet örüyorum Baba sevgisinden mahrum bir çocukluk geçirdim O bakımdan kimsesiz çocuklara hep ayrı bir sevgim oldu Onlara ördüğümüz kıyafetleri giydirirken dünyanın en mutlu insanı oluyorum Onların gözlerindeki mutluluğu hiçbir şeye değişmem Bize sarılırken sanki annelerine sarılıyorlar Anne çocuk eğitimi kursuna gidiyorum Kursu tamamlayıp sertifikamı alınca Çocuk Esirgeme Kurumu’nda gönüllü anne olarak çalışmaya başlayacağım” diyor Attığı her ilmekle adeta ruhunun aydınlandığını belirten Sevim Hanım şöyle devam ediyor: “Hayata daha pozitif bakıyorum Dünyanın gelip geçici olduğunu yalnız ahiret için çalışmamız gerektiğini daha iyi anlıyorum Şunu unutmamalıyız ki, veren al alan elden üstündür Herkes elinden geleni yapabilir ‘Param yok iyilik yapamam’ demek çok yanlış Biz evimizdeki artmış ipleri bile değerlendirdik Bir yumakla başladık çilelere dönüştü Etrafımızda duyan herkes bize yardımcı oldu Biz o çocukların yardımına koşuyoruz Allah da bize yardım ediyor Çok sıkıntılı zamanları çok kolay atlattığımı biliyorum Evimde daha huzurluyum Kadınlar zamanı çok boş geçirebiliyorlar Dünyaya gelmenin bir amacı var ve bunu iyi bilmek lazım Herkesin yapacağı bir şeyler vardır

“O an bütün sıkıntılarımı unutuyorum”

Keklik Hanım ise şunları söylüyor: “Bir bebek kazağını bir gecede bitiriyorum O yavruların sırtına, kendi ellerimle ördüğüm kazağı giydirdiğimde bana sevgiyle sarılıyorlar O an bütün sıkıntılarımı unutuyorum Evim daha huzurlu Çünkü ben değiştim Eskiden en ufak bir şeye sinirleniyor, gereksiz yere üzülüyordum Başıma gelen bir sıkıntıda şikayet ederdim ama şimdi arkasından mutlaka bir rahatlık gelir diyerek şükrediyorum Şimdi hayata daha olumlu bakıyorum Minikleri giydirmek onların gözlerindeki mutluluğu görmek çok ayrı bir huzur Daha sakin bir insan oldum Her insanın bir yeteneği vardır Herkes oturduğu yerden bir şeyler yapabilir Kadınlar boş oturmasın Çünkü, dünyaya oturmak için değil, faydalı olmak için geldik Her anımız çok değerli İhtiyaç sahibi çok insan var ve onlara yardım etmek gerekiyor

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com