![]() |
Sözü İle Hareketi Uyuşmayan |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Sözü İle Hareketi UyuşmayanSözü ile hareketi uyuşmayan Gördüm ki; * Hakim, amma hükmünde adil değil ![]() Gördüm ki; * Âlim, amma ilmiyle âmil değil ![]() Gördüm ki; * Mürşid amma kâmil değil ![]() Gördüm ki; * "Müslüman" amma imanlı değil ![]() Gördüm ki; * Zengin, amma cömert değil ![]() Gördüm ki; * Fakir, amma sabırlı değil ![]() Gördüm ki; * Camiye devam eder amma namazda değil ![]() Gördüm ki; * Dergah kapısında daim, amma derviş değil ![]() Gördüm ki; * Zikir dilde, amma kalpte değil ![]() Gördüm ki; * Duâ için açılmış eller, amma ihlâslı değil ![]() Gördüm ki; * BEN diyor, amma Sen'den haberdar değil ![]() Gördüm ki; * Cennete talip, amma cehennem yolundan kurtulmaya niyetli değil ![]() Gördüm ki; * Ahlaktan bahseder, amma edepli olmaya niyetli değil ![]() Gördüm ki; * Dedi-kodudan şikâyetçi, amma vazgeçici değil ![]() Gördüm ki; * Kıskançlıktan korkar, amma nefsine hâkim değil ![]() Gördüm ki; * Elde-dilde Kur'ân, amma yolunda değil ![]() Gördüm ki; * Muhammed'e hayran, amma ahlâkında değil ![]() Gördüm ki; * Gurur-kibirle mâlûl, amma farkında değil ![]() Gördüm ki; * Hâli davranışı hoş gibi görünür, amma Muhammedi değil ![]() Gördüm ki; * Konuşulduğunda dinliyor, amma uygulama yapıyor değil ![]() Gördüm ki; * Ezanı dinliyor, ama fiilen ibadet ediyor değil ![]() Gördüm ki; * Selâmı alıyor-veriyor; ama ne dediğinin farkında değil ![]() Gördüm ki; * Adalet istiyor, ama kendisi adaletli değil ![]() Gördüm ki; * Sünnetin yaşam için mutluluk yolu olduğunu biliyor, ama yaşantısına tatbik ediyor değil ![]() Gördüm ki; * Anne-babaya itaatin farz olduğunu biliyor, ama bilfiil kendisi itaatkâr değil ![]() Gördüm ki; * Haramın yuva yıktığına inanıyor, ama haramdan elini çekiyor değil ![]() Gördüm ki; * Erken yatıp erken kalkmanın bereket, sağlık ve büyük kazanç olduğunu biliyor ama bildiğini uyguluyor değil ![]() Gördüm ki; * Namaza çağrıldığını duyuyor, ama ibadet ediyor değil ![]() Gördüm ki; * Çıplaklık Müslümanlık dışı bir tavır olduğunu biliyor, ama tesettürü uyguluyor değil ![]() Gördüm ki; * Çok yemek, çok uyumak, çok konuşmak kalbi öldürür ![]() ![]() Gördüm ki; * Seher vakti uyumak ruh ve beden için sağlıklı değil, ama o saatlerde uyanık olmak umurunda değil ![]() Gördüm ki; * Zaman büyük bir hızla geçiyor, ömrünü de alıp götürüyor, ama kimse bunun farkında değil ![]() Demek ki, hadiste geçtiği gibi, "insanlar ölürken uyanacaklar ![]() " Anlaşılıyor ki, bunun da farkında değiliz ![]() |
![]() |
![]() |
|