Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Forum İslam > İslami Yazılar & Hikayeler

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
dünya, günlüktür

Dünya Üç Günlüktür

Eski 08-02-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Dünya Üç Günlüktür

DÜNYA ÜÇ GÜNLÜKTÜR

Hikmet ehli der ki “Yarın gelecek, şu zaman yapacağım” diyen helak olmuştur Unutmayalım ki iyi işleri ertelemek için söylenen “yarın yaparım” sözü iblisin askerlerinden bir askerdir
Peygamber Efendimiz (sav) “Beş şeyden önce beş şeyi ganimet bil: İhtiyarlığından önce gençliğini, hastalığından önce sağlığını, fakirliğinden önce zenginliğini, meşguliyetinden önce boş zamanını ve ölümünden önce hayatını” buyurmaktadır
Ebuzer (ra) şöyle rivayet eder: Allah’ın Resûlü’ne Hz İbrahim (as)’in sahifelerinde neler vardı? diye sordum O şöyle buyurdu: Tamamı misallerden ibaretti Akıl sahibinin dört saati vardır:
1 Bir saat, Rabbi Azze ve Celle’ye münacat eder
2 Bir saat, nefsini hesaba çeker
3 Bir saat, Allah’ın yarattıkları hakkında tefekkür eder
4 Bir saati de yeme içme ihtiyacı için boş bırakır
Akıl sahibinin, zamanını makbul işlerle gözetmesi, dilini muhafaza etmesi, amelinin çok, lafının az olması, ancak gerektiğinde konuşması gerekir
Hasan Basri (ra) şöyle buyurdu: “Ey Âdemoğlu! Gündüz senin misafirindir, ona güzel davran, eğer ona iyi davranırsan gündüz senin için hamd eder, eğer ona kötü davranırsan seni kötüler Dünya üç günlüktür, dün yapmış olduğun amellerle geçti, yarına ulaşacağın belli değil, fakat bugün senin içindir O zaman, bugün için hayırlı ameller işle
İbn Mesud (ra) şöyle buyurmuştur: “Herhangi bir amel işlemediğim gün, güneş batarken pişman olduğum kadar hiçbir şeye pişman olmadım Çünkü o gün geçti, fakat ben amelimi artıramadım
İbn Kayyım (ra) şöyle der : “Vakti zayi etmek ölümden daha şiddetlidir, çünkü vakti zayi etmek kulu Allah‘tan ve âhiret gününden uzaklaştırır Fakat ölüm ise kulu, dünyadan ve dünya ehlinden uzaklaştırır
Terket hevâ-yı ıyşini lutfeylesin cânân sana,
Sarf etme zâyi vaktini vermez şifâ seyrân sana
Es’ad Erbilî

ÖMER ARİF

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com