![]() |
Rasülü Ekremin Kureyş'e Kıtlık Gelsin Diye Bedduas |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Rasülü Ekremin Kureyş'e Kıtlık Gelsin Diye BedduasRasülü Ekremin Kureyş'e Kıtlık Gelsin Diye Bedduası Ebu'd Duhâ aracılığıyla A'meş Mesrûk un şöyle dediğini anlatır: Adamın biri (Kinde) mescidinde konuşuyorken şu sözleri de sarfetmişti ![]() ![]() ![]() ![]() Biz kalkıp İbni Mes'ûd (r ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Allah Peygamberine şöyle buyurdu: «Deki : Ben buna karşı sizden herhangi bir ücret istemiyorum ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() "Allahım onlara Yusuf'un yedi yılı gibi yedi yıl kuraklık vererek bana yardım et" buyurdu ![]() ![]() ![]() ![]() «Ey Rabbimiz! Bizden bu azabı kaldır" (Duhan ayet 12) diye yalvardılarda bu azab kendilerinden kaldırıldı, dedi ![]() ![]() «Biz azabı biraz kaldıracağız ![]() ![]() ![]() ![]() Allah onlara "O gün (onları) en çetin bir kavramayla yakalarız" (Duhan 16) ayeti yle belirttiği Bedir harbi gününe kadar süre tanıdı ![]() ![]() Bu Buhârî ve Müslimin ittifakla rivayet ettikleri bir haberdir ![]() Hicri 219'da ölen Ali b ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() "Allahım üzerimize değil çevremize yağdır" buyurunca bulutlar çekildi ve yağmur çevreye yağdı ![]() İbni Mes'ut devamla derki Kureyş'e bela olan Dûhan ibreti, Rum ibreti kıskıvrak yakalama ve ay yarılması ibretlerinin hepsi gerçekleşmiştir ![]() ![]() Yine Şeyhayn A'meş hadisinde Ebû'd Dûfıa- Mesruk isnadıyla Abdullah (r ![]() ![]() ![]() 1- E1-Lizâm ayetinde onlara yakında gerekli görülen azab 2- Rûm âyeti 3- Duman ayeti 4- Ay yarılma âyeti 5- Batşe (kıskıvrak kafirlerin yakalanması) ayeti ![]() Eyyub ve diğerleri İkrime aracılığıyla İbni Abbas'tan şöyle dediğini anlatırlar: Ebû Süfyan açlıktan dolayı Nebi (s ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() «Andolsun biz onları öyle bir azabla yakaladıkki buna rağmen, Rablerine ne boyun eğdiler ne de tazarruda bulundular ![]() ![]() ![]() İmam Zehebi: |
![]() |
![]() |
|