![]() |
Ateşten Lokma |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Ateşten LokmaRukiye Gönüllü Henüz altı yaşındaydım ![]() köye gitmiştik ![]() ![]() gitmek için yola çıktık ![]() ![]() yüklüydü ![]() sonunda motor boğuldu ![]() ![]() olmuş biz de herkes gibi çok acıkmıştık ![]() "-Acıktık ![]() "-Sabredin yavrularım biraz sonra inşâallâh eve ulaşırız ![]() bizi ![]() elma, şeftali toplayıp getirmişlerdi ![]() yolculara dağıtmaya başladılar ![]() ![]() da: "-İçimiz yanmıştı, ohh serinledik! ![]() ![]() ![]() ablam ve ben utanıp almadık çünkü annemiz bize yabancılardan bir şey almamayı öğretmişti ![]() "-Al bacı, çocuklar açlıktan ağlıyor, yedir de rahatlasınlar ![]() ![]() "-Bunları kendi bahçenizden mi topladınız?" diye sordu ![]() Adam: "-Hayır! Kimin bahçesi bilmiyorum ![]() ![]() Annem de: "-Ben yavrularıma şimdiye kadar haram yedirmedim şimdiden sonra da yedirmem ![]() ![]() Bu sözleri duyan o civardaki herkes anneme ısrar ediyordu: "-Burada ne kadar bekleyeceğimiz belli değil hadi inat etme, al çocuklara yedir ![]() diye ![]() "-Cehennemde yavrularıma elimle ateş yedirmek istemem ![]() ![]() oradan ancak akşama doğru ayrıldık ![]() "-Allâh size cennette daha güzellerini verecek diye tesellî ediyordu ![]() Biz de ablamla: "-Anneciğim, muz da verecek mi, çilek de verecek mi?" diye sürekli soruyorduk annemize ![]() ![]() hâlde arabada uyuyup kalmışız ![]() gelmiş olmalı ![]() Yıllar geçti bizler büyüdük ![]() ![]() arkadaşımla yemekhâneye su içmek için indik ![]() ![]() dolu ![]() "-Haydi, alalım yiyelim ![]() ![]() "-Cehennemde ateş yemek istemem ![]() ![]() düşünmeye başladım ve yıllar önce başımdan geçen bu hâdise aklıma geldi ![]() ân içimden anne ve babama bizi helâl lokma hassasiyetiyle yetiştirdikleri için çok duâ ettim ![]() olduğuna dikkat etmediği böyle bir devirde", bir lokma da olsa kul hakkı yememeye ve yedirmemeye çalışan bir anne ve babanın terbiyesinde büyüdüğüm için Allâh'a sonsuz şükrettim ![]() |
![]() |
![]() |
|