![]() |
Aynalar Ve Hayat |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Aynalar Ve Hayat![]() Aynalar ve Hayat Elimdeki aynadan sokağı, şehri seyrettim ![]() Aynanın durumunu değiştirdikçe kocaman sokaklar, şehir yerinden oynuyor, değişiklikler oluyor ![]() Aynayı düz tuttuğum müddetçe görüntüler yerli yerinde ![]() Bizler dünyayı gönül aynasından seyrediyoruz ![]() Gönlümüz sıkılmışsa aynanın ne önemi var? Dünya bize göre değer alır ![]() Karamsar isek her çiçek kötüdür ![]() Çiçekler bile canımızı sıkar ![]() Gündüz güneşin altında dünya başıma zindan oldu diyen insanları gördüm, işittim ![]() Dış dünya bizim anlayışımıza göre değer alır ![]() Nasıl ki kırık aynada her şey parçalı görünürse ALLAH’ın hakimiyetini anlamayan insan, güneşle toprağın, bulutla otun irtibatını kursa da, yaratıkla yaratanı irtibatlayamayabilir ![]() O zaman gelecek günler karanlıktır ![]() Eğer İlahî nizam anlaşılırsa durum değişir ![]() İnsan, kader denilen trene binmiştir ![]() Trenin içindeki yolcular trenin nizamnamesine uyar; ama tren belli bir noktaya gider ![]() Eğer yolcular trenin nizamını bilmiyorsa rahatsız olurlar ![]() Her şey bir nizam içindedir ![]() İnsan başıboş kalamaz, kalırsa cezasını çeker ![]() Ben zaman zaman böylesine cezalara çarptırıldım ![]() Hatalarımız ceza olarak karşımıza çıkıyor ![]() Hayat, elimizde tuttuğumuz aynaya benzer ![]() Aynayı nereye çevirirsek orayı seyrederiz ![]() Aynayı kırarsak görüntü parçalanır ![]() Tabii hayatımızda öyle hadiseler var ki onları silemeyiz ![]() Yeni baştan yazamayız, düzeltmeler yapamayız ![]() Hayatımız ALLAH’ın hayat sıfatıyla kâinattaki nizamla yakinen ilgili ![]() Her hadisede insan sormalıdır: “Acaba hangi hatam (günahım) sebebiyle bu hadise başıma geldi? “Topraktan göklere, hücreden insanın gövdesine, böcekten gezegenlere, atomdan Güneş Sistemi’ne dikkat ediniz ![]() Her şeyde bir nizam var ![]() Bu düzenin sahibi şüphesiz ki ALLAH’tır ![]() Her şey nizam içindeyken insan nizamsız kalamaz ![]() ![]() Hekimoğlu İsmail |
![]() |
![]() |
|