Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Forum İslam > İslami Yazılar & Hikayeler

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
edibi, hocası, islamiyeti, şairi

Şairi, Edibi, Hocası... Hepsi İslamiyet'i Kendi...

Eski 08-02-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Şairi, Edibi, Hocası... Hepsi İslamiyet'i Kendi...

Şairi, edibi, hocası Hepsi İslamiyet'i kendi açısından anlatır

Konferanslarıma katılan bazı dinleyicilerden şöyle sorular geldi: "Neden sohbetlerinizde Peygamberimiz'den, hadis-i şeriflerden, ayetlerden bahsetmiyorsunuz da Bediüzzaman'dan ve Fethullah Gülen Hocaefendi'den bahsediyorsunuz?"

Daha önceki yazılarımızda da söylediğimiz gibi; göllerden, barajlardan gelen sular evlerdeki musluklardan akıyor Mesela İstanbul'daki evlere Terkos'tan su geliyor İsteyen gidip Terkos Barajı'ndan su içebilir Fakat çok zor tabii Nasıl ki musluklardan akan su Terkos'taki suyun aynıdır İslam alimleri de Kur'an deryasının zemzemini akıtır Bu sebepten bir alime, hocaya bağlanan kimse Kur'an'a, Peygamberimiz'e bağlanmış demektir Hafız, müfessir, muhaddis, siyer alimi olan hocaefendilere bağlılık göstermek, onların ilmine saygıdır Meyveler insan içindir İnsan da ağaçlara sahip çıkmalıdır Peygamberimiz öyle bir ağaçtır ki; ne kadar rüzgâr esse onu eğip bükemez Bediüzzaman ve Fethullah Gülen Hoca, çok meyve veren ağaçlara benzer Onlar o kadar meyve vermişler ki; dalları yere eğilmiş, neredeyse kırılacak Ben de kuru bir payandayım O dalların altında durup destek oluyorum

Dertlerin dermanı, Kur'an'a uymaktır Kur'an'dan uzaklaşan Müslümanlar, İslam alimleriyle, Kur'an'la bütünleşirler Hadis-i şerifte buyuruluyor ki: "Ümmetimin alimleri, İsrail peygamberleri gibidir"

Alimlerin, üstün insanların kıymeti bilinmezse biz de kıymetsiz oluruz İslam tarihinde çok üstün insanlar vardır Ümmetini bulan peygamberler, talebesini bulan alimler, cemaatini bulan imamlar sesini dünyaya duyurmuş Böylece dünyanın maddi ve manevi haritalarında değişiklikler olmuştur

Bilindiği gibi bir ömür boyu dinî çalışmaların, dinî cemaatlerin içinde bulundum Kırk tane kitap yazdım Basın yayının içindeyim, yazıyorum, konuşuyorum Yanlış doğru hareket yapan bir sürü insanla karşılaştım Şimdi dönüp geriye bakıyorum: Fethullah Gülen Hocaefendi'nin hayatını hayal ediyorum, kitaplarına bakıyorum, konuşmalarını dinliyorum 'Böyle bir hoca lazımdı' diyorum Çünkü İslamiyet'i doğru yaşayan, anlatanlar olmazsa bu din yanlış hareket edenlere bırakılır İslamiyet, büsbütün elden gider

Cumhuriyet tarihinde oldu olasıya bir acayiplik devam etti Descartes'in kitaplarını okuduğumuzda rasyonalist olamadık yani bize rasyonalist demediler; Risale-i Nurları okuyunca "Nurcu" dediler Fethullah Gülen Hoca'ya yaklaşınca "Fethullahçılar" tabirini uydurdular Ben isterdim ki bir devlet adamı da çıkıp, "Ey milletim şucu bucu olmayı bırakalım da ilimde ve teknikte ilerleyip kalkınalım" deseydi Bunu da demediler, durmadan bizi suçladılar

Fethullah Gülen Hoca'nın bütün çalışmaları ilme, tekniğe, sanata ve ahlâka dönüktür Bunları görüp onu desteklememek ne mümkün?

Neden konferanslarımda hadislerden, ayetlerden bahsetmiyorum?

Bir adam düşünün; hasta Doktor ona diyor ki; "çorba iç" "Pirzola ye, baklava ye" demiyor Bugünkü insanların da beyin midesi hasta Kur'an gibi "baklavayı", hadis gibi "pirzolayı" kaldıramayabiliyor Hasta beyinler, çorbaya muhtaç Ben de kendimce Allah'ın lütfu inayetiyle insanlara ilmi, çorba halinde ikram ediyorum

27 Şubat 2010, Cumartesi

Hekimoğlu İsmail

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com