![]() |
Şükrün Kabul Olma Şartı |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Şükrün Kabul Olma ŞartıHikmet ehli zatlar buyuruyor ki: Dünyada, Ehl-i sünnet itikadındaki bir Müslümandan daha zengini, daha bahtiyarı yoktur ![]() ayağı yanlış yere kaymasın, yanlış iş yapmasın ![]() ateşe sokmamalı ![]() azdır ![]() (Allahü teâlâ bir kuluna iman verdi, ne ki ona vermedi? Allahü teâlâ bir kuluna iman vermedi, ne ki ona verdi?) Onun için, lütf-u ilahiyle mübarek zatlar vesilesiyle, onların kıymetli kitapları vasıtasıyla Ehl-i sünnet vel cemaat itikadını veren yüce Allah`a ne kadar hamd etsek, şükretsek azdır ![]() bunun da şartı var ![]() kabul etmiyor ![]() giderler ![]() ![]() ki: Evladım, geçenlerde bir talebemiz, benden dua istedi ![]() ![]() talebe hakkında bizim hanıma sordum ![]() annesini çok üzüyor ![]() ![]() ona dua etmedim; çünkü ben dua etsem Allahü teâlâ kabul etmez ![]() efendimiz, (Size iyilik eden birisine, siz eğer teşekkür etmezseniz, Allahü teâlâya şükretmiş olamazsınız) buyuruyor ![]() Bu yüzden, evvela şükretmemiz, teşekkür etmemiz lazım olan anne ve babamızdır; çünkü kulağımıza ilk ezanı okuyan, Kelime-i şehadeti söyleyenler onlar ![]() ![]() almayanın, onların rızasını almayanın, başkasının duasıyla kurtulması zordur ![]() Ama sana dua etsem, Allah kabul eder ![]() ediyormuş, her zaman (Ben ondan çok razıyım, Allah da razı olsun) diyormuş ![]() İkinci teşekkür etmemiz gereken, bize dinimizi öğreten, İmam-ı Rabbani hazretleri gibi Ehl-i sünnet âlimleridir ![]() verene, bana iyiliği dokundu diye senelerce dua ederlerdi ![]() bu kadar vefakâr olduktan sonra, bizim dünya ve ahiret saadetimiz için her şeylerini feda eden bu büyük zatlara teşekkür etmezsek, bir Fatiha okuyup mübarek ruhlarına hediye etmezsek ne kadar yanlış iş yapmış oluruz ![]() edersek kazanan biz oluruz ![]() ![]() nereden kaybettiğimizi, nereden kazandığımızı iyi düşünelim ![]() M ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Şükrün Kabul Olma Şartı |
![]() |
![]() |
#2 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Şükrün Kabul Olma ŞartıSağolasın kardeşim ![]() (Allahü teâlâ bir kuluna iman verdi, ne ki ona vermedi? Allahü teâlâ bir kuluna iman vermedi, ne ki ona verdi?) Bugün verilen iman nuruna şükretmiştik sohbetde hamdolsun ![]() Evladım, geçenlerde bir talebemiz, benden dua istedi ![]() ![]() talebe hakkında bizim hanıma sordum ![]() annesini çok üzüyor ![]() ![]() ona dua etmedim; çünkü ben dua etsem Allahü teâlâ kabul etmez ![]() ders alınacak bir tesbit, her fırsatta birilerinden dua istiyoruz demekki önce Mevlamın bize dua edilmesini nasip etmesi lazım rızası olursa dua almakda nasip olur ![]() Allah’ın(c ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|