![]() |
Unutmayın! Kimsenin Yaptığı Yanına Kalmaz! |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Unutmayın! Kimsenin Yaptığı Yanına Kalmaz!Unutmayın! Kimsenin yaptığı yanına kalmaz! Allah'ın adaleti er ya da geç mutlaka tahakkuk eder, kimsenin yaptığı yanına kalmaz ![]() Öyle ise kimse gücüne, kuvvetine, zorbasına ve dayatmasına güvenerek kötülüğe yönelmesin ![]() ![]() ![]() ![]() Bu tespitimizi mesaj yüklü tarihî bir olayla da netleştirelim isterseniz ![]() Abbasilerin beşinci halifesi Harun Reşid, sarayının bahçesindeki bir gül fidanını çok beğenir ![]() -Bahçeye her geldiğimde bu güle bakarak dinleniyorum ![]() ![]() Bahçıvan üzerine titremeye başlar gülün ![]() ![]() -Sultanım der, üzerine titrediğimiz gülün yapraklarını bir bülbül gagalayarak yere dökmüş, tek yaprak bırakmamış gülün başında ![]() Tecrübe sahibi halife telaş etmeden cevap verir: -Üzülme efendi üzülme, der, bülbülün yaptığı yanına kalmaz ![]() Rahat bir nefes alan bahçıvan işine döner ![]() ![]() -Sultanım der, yaprakları yere düşüren bülbülü bir yılan yakalamış, götürürken gördüm ![]() -Merak etme efendi der, yılanın yaptığı da yanına kalmaz ![]() Bahçıvan yine işine döner ![]() ![]() ![]() -Sultanım der, bülbülü yakalayan yılanı ben de bahçede otlar arasında yakalayıp küreğimle öldürdüm ![]() Harun Reşid yine sakin: -Bekle efendi bekle der, senin de yaptığın yanına kalmaz ![]() Nitekim çok geçmez bahçıvan da rakip gördüğü bir başka bahçıvanı döver, hatalar yapar ![]() ![]() -Atın bunu zindana! Yaka paça zindana doğru götürülürken geriye dönen bahçıvan şunları söyler: -Sultanım der, bülbülün yaptığı yanına kalmaz dediniz, onu yılan yuttu ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Bu değerlendirmeyi tebessümle dinleyen Harun Reşid, 'Doğru söyledin bahçıvan ![]() -Bırakın bahçıvanı, çiçekleri sulamaya devam etsin ![]() -Yaptığı yanına kalır ![]() -Hayır, hayır der, kimsenin yaptığı yanına kalmaz ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() -Evet ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Ne dersiniz, yaşananlar da bunu mu gösteriyor? Kimsenin yaptığı yanına kalmıyor da, keşke yapmasaydık mı diyorlar şimdi? Velhasıl, Allah'ın koyduğu kanun değişmiyor, kimsenin yaptığı yanına kalmıyor ![]() "Fatebiru ya ülil ebsar!" İbret alın ey basiret sahipleri! ![]() 04 Mayıs 2010, Salı AHMED ŞAHİN |
![]() |
![]() |
|