![]() |
Kim Müdür, Kim Gariban? |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Kim Müdür, Kim Gariban?Kim müdür, kim gariban? Geçenlerde mail kutuma düşen ibret dolu bir hatırayı hiç yorum yapmadan sizlerle paylaşmak istedim: 'Birkaç yıl önce, bağlı bulunduğumuz genel müdürlük; dört arkadaşımla birlikte, beni bir ilimizde, memur statüsünde işçi almak üzere görevlendirmişti ![]() ![]() Beş arkadaş birleşerek, sözünü ettiğim ile gittik ![]() ![]() ![]() ![]() Biliyorduk ki, katılım yoğun olacak ve herkes bir referansla bizi rahatsız edecekti, çünkü Türkiye'nin gerçeği buydu ![]() ![]() İle ikindi vakti gittik ![]() ![]() ![]() ![]() Kimse tarafından tanınmamak ve bir kısım taleplere muhatap olmamanın rahatlığıyla biraz şehir dışında kalan camiye gittiğimizde ikindi namazı kılınmış ve caminin avlusu boşalmıştı ![]() ![]() Ayakkabılarımı çıkarıp çoraplarımı da sıyırmaya başlamıştım ki, önüme bir takunya konuldu ![]() "Ben buraları bilirim, siz yabancıya benziyorsunuz; namaz kılana hizmet, Allah'ın rızasını kazandırır ![]() ![]() Gencin tebessümü, davranışındaki samimiyeti bizi çok etkiledi ![]() Sordum: 'Sen kimsin? Adın nedir?' 'Adım Bilâl ![]() ![]() Bir an abdest almayı bırakarak, gençle ilgilenmeye başladım ![]() 'Ne işle meşgulsün Bilâl?' 'Şimdilik işim yok ![]() ![]() 'Nasıl olacak o?' dedim ![]() Yüzüne huzurun ve mutluluğun tebessümünü kuşanarak: 'Üç gün sonra ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Arkadaşlarım da, Bilâl'le aramızda geçen bu diyaloğa kulak vermişlerdi ![]() 'Peki Bilâl, bu zamanda işe girmek zor, senin torpilin var mı? Referansın kim? İşe nasıl gireceksin?' Bilâl'in o mütevekkil halini hiç unutamıyorum! Hepimizin üzerinde bomba tesiri oluşturacak sözü söyleyiverdi: 'Benim referansım Allah (cc)'tır; ne güzel vekildir O ![]() ![]() Yâ Rabbi! Ne işe tutulmuştuk! Ağlamamak için kendimi zor tutuyordum ![]() ![]() 'Bilâl, baban yok mu?' 'Yok, ben üç yaşındayken ölmüş ![]() ![]() Temiz bir saflık üzerindeydi ![]() ![]() ![]() 'Askerliğini yaptın mı?' 'Yaptım, hem de çavuş olarak ![]() 'Evli misin Bilâl?' Bir anda gözleri yere düştü ![]() ![]() 'Evli değil de sözlüyüm ![]() 'Ama Bilâl, üç gün sonraki sınav için o kadar kesin konuşuyorsun ki, sanki kazanmış gibisin!' Gözlerini ufka dikti, daldı, sustu ve biraz sonra: 'Ben Rabb'imi çok seviyorum, inanıyorum ki O da beni seviyor ![]() Ona söyleyecek lâf bulamıyordum ![]() ![]() Kim müdür, kim garibandı? Bilâl dilekçesini büyük makama verince, melekler harekete geçtiler, daireler, müdürler harekete geçtiler ve hep birlikte ona koşmaya başladılar; çünkü emir büyük makamdandı ![]() Allah'a kul olabilen bir insanın mahrumiyeti söz konusu olabilir miydi? Sormaya devam ettim: 'Bilâl, evlenecek kızı nasıl bulabildin? Bu zamanda hem yetim hem de işsize kim kız verir ki?' Başını salladı ve 'doğru' diyerek ekledi: 'Zor oldu biraz ama Allah razı olsun, kayınpederim olacak olan insan, 'sözde Müslüman' değil, hakiki mü'min ![]() ![]() ![]() Bilâl, lise mezunuydu ![]() ![]() ![]() Mülakât gününe kadar bizi göremedi ![]() ![]() Sessizliği ilk ben bozdum: 'Bilâl, bizi tanıdın mı?' 'Evet!' 'Peki, ne diyeceksin şimdi?' Ağlamaya başladı ![]() ![]() ![]() ![]() 'Ey Rabb'im, ben niyazımı Sana sunmuştum ![]() ![]() ![]() ![]() Sessizlik, odayı doldurmuştu ![]() ![]() ![]() Allah'tan isteyenler muratlarına erdiler de gayrısından isteyenler helâk oldular ![]() Allah dilerse bütün dünyayı Bilâl'lere hizmetçi yapar ![]() Bilâl yüreğine ve saflığına ulaşmak gerek ![]() 27 Ağustos 2010, Cuma Süleyman SARGIN |
![]() |
![]() |
|