![]() |
İrademizi Kuvvetlendirmek Mümkün Mü? |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() İrademizi Kuvvetlendirmek Mümkün Mü?İrademizi kuvvetlendirmek mümkün mü? Külli irade sahibi olan Allah, insana da cüz'i irade vermiştir ![]() ![]() İnsana iradesi, Allah'ın rızasını kazanmak için verilmiştir ![]() Büyük işler başarmada Allah'ın verdiği irade çok önemlidir ![]() "Sosyal hayat ve çevrem nasıl olursa olsun, ben Allah'ın istediği gibi bir kul olmaya gayret edeceğim ![]() "Bu sanatı en iyi şekilde öğreneceğim ![]() "Başkasına muhtaç olmaktansa muhtaçlara yardım edecek hale gelmeye çalışacağım ![]() "Yakınlarıma şu veya bu şekilde faydalı olmak istiyorum ![]() "Hasta ve akraba ziyaretlerini artıracağım ![]() "Kur'an'ı tecvitli ve mahreçli okumayı öğreneceğim ![]() "Hiç olmazsa haftada bir gün derse (sohbete) gideceğim ![]() Bu ve buna benzer kararlar, insanın iradesini kuvvetlendirir ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Almanya'da fabrikada çalışırken beş dakika geç kalan bir işçi, kapılar kapalı olduğu için içeriye girememiş ![]() ![]() ![]() ![]() Burada önemli bir nokta vardır: İnsanın, iradesini onun rehberliği doğrultusunda yönlendirecek kadar inandığı, güvendiği, teslim olduğu şahıslar olmalıdır ![]() Mesela Bediüzzaman'ı Emirdağ'da ziyarete gittiğimde ona dedim ki; "Efendim, ben Kur'an okumayı bilmiyorum ![]() ![]() ![]() ![]() O zamanlar asker adamdım ![]() ![]() ![]() ![]() Peygamberimiz bir hadisi şerifte, "çok olup devam etmeyen ameldense, az olup devam eden amelin daha hayırlı olacağını" bildirmiştir ![]() ![]() Müslüman, eksik gördüğü tarafını düzeltmek için, o konuya her gün hiç aksatmadan yeteri kadar zaman ayırmalıdır ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() 09 Ocak 2010, Cumartesi HEKİMOĞLU İSMAİL |
![]() |
![]() |
|