![]() |
İlahi Armağan -28- Meclis |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() İlahi Armağan -28- Meclis28 ![]() Bu konuşma Ribât’ta yapıldı ![]() Konuşma tarihi: Hicrî 9 Cemâziyelâhir 545, Milâdî 1150 ![]() Peygamber (s ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Hz ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Sana gelince, yalancısın ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Aklını başına al ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Peygamberimiz’in sevgisini kazanma şartı fakr hâlidir ![]() ![]() ![]() Sebebi, boş yere Allah sevgisi iddia edilmeye ![]() ![]() Boş davadan dön ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Altın işlerinden anladığını iddia ederek övünme ![]() ![]() ![]() Yılan ve yırtıcı hayvanlarla uğraşma ![]() ![]() ![]() ![]() Allah kulda doğruluk ister ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() İlahi Armağan -28- MeclisEy evlat! Münafıkları bırak ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Fakr aynasını al, hâline bir bak ![]() ![]() Sana her şeyi bildiriyorum ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Allah’ım, bizi yaratılmışların şerrinden koru ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() İlahi Armağan -28- MeclisHer şeyi sizin için arıyorum ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Bana göre çalışmak vardır ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Bana böbürlenmeyin, yeryüzünde olan bütün varlığı tecrübe edebilirim; buna gücüm yeter ![]() ![]() ![]() ![]() Kurtuluş istiyorsan, örsümün üstüne yat ![]() ![]() ![]() ![]() Bu düşmanları yenmek için Allah'tan yardım isteyiniz ![]() ![]() ![]() Afetler çoktur; fakat onu indiren bir tanedir ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() O'na teslim olduğunuz takdirde dünya ve âhiretin hayrını bulursunuz ![]() Allah yolcuları tam bir dehşet, tam bir sükût ve tam bir sessizlik içindedirler ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Öbür yüze bakılırsa, daha üstün oldukları gözükür ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Onların derecesine çıkmak arzusu besliyorsan, İslâm dininin hakikatine ermeye bak ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Velî kulların hepsinde bu hâller tecelli etmez ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Allah, velî kulların, zâtından fariğ olmalarını istemez ![]() ![]() Büyük velîlerin, dünyaya kapılıp azanı azdır ![]() ![]() ![]() Dünyanın, peşi sıra koşup gittiği nebiler arasında, Peygamber (s ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Zühd sahibi olmak büyük bir iştir; onu yapmaya kolay kolay güç yetmez ![]() İman sahibi hırs ağırlığından kurtulmuştur; çünkü bir şeye hasret duyarak abanmaz ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() İlahi Armağan -28- MeclisEy evlat! Allah yoluna girmek için iman sahibi olman lâzım ![]() ![]() Bu yola girmek istediğin zaman evvelâ dış varlığını korumak için örtüye, iç âlemini esirgemek için de imana muhtaçsın ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Süfyan-ı Sevrî'yi anlatırlar: İlme başladığı sıralarda, cebinde bir para çantası taşırdı ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() İmanın kuvvet buluncaya kadar çalış ve sebeplere yapış ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Ey mahrum, çalışmayı bırakma ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Süleyman Peygamber mülkünden uzaklara atıldığı zaman, Allah bir çok şeyle onu iptilâ etmişti ![]() ![]() Süleyman Peygamber, kendi diyarında iken çalışır, yerdi ![]() ![]() Allah yolcularının darlığı geçmez ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Ey evlat! Nefsine helâl yedir ![]() ![]() ![]() ![]() Allah'ım, Zâtını bize bildir ki, seni öyle bilelim ![]() |
![]() |
![]() |
|