Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Forum İslam > İslami Yazılar & Hikayeler

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
dünya, fani, imtihan, mekanıdır

Dünya, Fânî Bir İmtihan Mekânıdır.

Eski 08-02-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Dünya, Fânî Bir İmtihan Mekânıdır.




Dünya, fânî bir imtihan mekânıdır

Bi'set-i Nebî'den evvel, Kuss bin Sâide'nin Ukâz Panayırı'nda yaptığı ve Hak bir peygamberin geleceği müjdesini de verdiği şu hitâbesi, bu dünyanın fânî bir imtihan mekânı olduğunu, ne güzel ifâde etmektedir:"

Ey insanlar!

Geliniz, dinleyiniz, belleyiniz, ibret alınız!

Yaşayan ölür, ölen fenâ bulur, olacak olur Yağmur yağar, otlar biter; çocuklar doğar, anaların babaların yerini tutar Sonra hepsi mahvolur gider Vukuâtın ardı arkası kesilmez; hepsi birbirini tâkip eder

Dikkat edin, söylediklerime kulak verin! Gökten haber var; yerde ibret alacak şeyler var! Yeryüzü serilmiş bir döşek, gökyüzü yüksek bir tavan Yıldızlar yürür, denizler durur Gelen kalmaz, giden gelmez Acabâ vardıkları yerden memnun oldukları için mi orada kalıyorlar; yoksa alıkonulup da uykuya mı dalıyorlar

Yemin ederim, Allâh'ın indinde bir din var ki, şimdi bulunduğunuz dinden daha sevgilidir

Ve Allâh'ın gelecek bir Peygamber'i var ki, gelmesi pek yakındır O'nun gölgesi başınızın üzerine düştü Ne mutlu o kimseye ki, O'na îmân edip de, O dahî ona hidâyet eyleye! Vay o bedbahta ki, O'na isyan ve muhâlefet eyleye!

Yazıklar olsun ömürlerini gaflet içinde geçiren ümmetlere!

Ey insanlar!

Gafletten sakının! Her şey fânîdir, ancak Cenâb-ı Hak Bâkî'dir Birdir, şerîk ve nazîri (ortağı ve benzeri) yoktur İbadet edilecek, yalnız O'dur O doğmamış ve doğurmamıştır

Evvel gelip geçenlerde bizler için ibretler çoktur

Ey İyâd kabîlesi! Hani babalarınız ve dedeleriniz? Hani müzeyyen kâşâneler ve taştan hâneler yapan Âd ve Semûd? Hani dünya varlığına mağrur olup da kavmine hitâben; «Ben sizin en büyük Rabbinizim» diyen Firavun ve Nemrud?

Bu yer, onları değirmeninde öğüttü, toz etti Kemikleri bile çürüyüp dağıldı Evleri de yıkılıp ıssız kaldı Yerlerini şimdi köpekler şenlendiriyor Sakın onlar gibi gaflet etmeyin Onların yolundan gitmeyin Her şey fânî, ancak Cenâb-ı Hak Bâkî'dir

Ölüm ırmağının girecek yerleri var, ama çıkacak yeri yok! Küçük büyük herkes göçüp gidiyor Herkese olan bana da olacaktır" (Beyhakî, Kitâbü'z-Zühd, II, 264; İbn-i Kesîr, el-Bidâye, II, 234-241; Heysemî, IX, 418)

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.