![]() |
Huzur Kaçıran Vesvese Balonu Üzerine .. |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Huzur Kaçıran Vesvese Balonu Üzerine ..Huzur kaçıran vesvese balonu üzerine ![]() ![]() Şeytan başka yollarla İslamî hayattan alıkoyamadığı temiz ve titiz insanları, şişirdiği vesvese balonlarıyla şaşırtmaya çalışır ![]() Bir de bakarsınız ki; hassas insan abdestinden, guslünden, namazından şüphe etmeye başlamış, hayaline hücum eden çirkin manzara ve kötü sözlerden rahatsızlık duyarak kendinden şüphe eder hale gelmiş ![]() Önce bu gibi rahatsızlıklar insanın bazı devrelerinde maruz kalabileceği geçici imtihanı olarak kabul edilmeli, mühimseyip de zihni bununla meşgul etmemeli, sebepsiz yere vesvese balonunu şişirmemelidir ![]() Böyle bakılırsa, vesveseden korkulmaz, geçici bir imtihandır, diyerek üzerinde durulmaz ![]() ![]() ![]() Ne var ki insanlar bazen şeytanın zorla telkin etmeye çalıştığı vesveseye korku ile ilgi gösteriyor, abdestinden, guslünden şüpheye düşüyor, hayal alemine akseden kötü sözler, pis manzaralardan dolayı endişeye kapılıyor, "Eyvah ben çok bozuldum galiba" diyerek evhama giriyor, huzurunu kaçırıyor ![]() ![]() Halbuki vesvesenin en birinci ilacı, önemsememek, meşgul olmamak, ben vazifemi sünnete uygun şekilde yapıyorum, diyerek konuyu kapatmaktır ![]() Mesela; abdest alıyorsunuz, guslediyorsunuz, fıkıh kitapları abdestin, guslün sahih olma şartlarını ve sünnetlerini sıralamış ![]() ![]() ![]() ![]() - Guslederken ağız ve burun içi ıslatılır, bütün vücutta kuru yer kalmadan yıkanmış olursa, gusül yapılmış, temizlik temin edilmiş, görev bitmiş olur ![]() Bunun vesveseye son veren şekilde yapılması ise üç defa ağız, üç defa da burna su çekmek, bundan sonra da baştan aşağıya yine üç defa sayılacak şekilde su dökünüp tüm bedeni kuru yer kalmaksızın yıkamak ![]() ![]() Şeytan ne kadar feryat ederse etsin, ne kadar kuru yer kaldı derse desin kıymeti yoktur ![]() ![]() ![]() Şayet, üçer defa yıkadığı halde bilmeden kuru yer kalmış dahi olsa, Allah'ın affına layık olur, günah söz konusu olmaz ![]() ![]() - Ümmetimden hata ve unutmanın günahı affedilmiştir! ![]() ![]() Sünnet sayısı, ibadette kemal derecesidir ![]() ![]() ![]() - "İlim vesveseyi kovar, cehil ise davet eder!" buyuruyor ![]() ![]() Evet, ihtimaller en çok üçe kadar uzayabilir ![]() ![]() - Eeee ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() 31 Mart 2010, Çarşamba AHMED ŞAHİN |
![]() |
![]() |
|