![]() |
15 Dilek, 15 Cevap.. |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() 15 Dilek, 15 Cevap..Efendimiz(sav)`in huzurunda iki büklüm bekleyen sahabi, bir dizi sual sormayi istemektedir ![]() ![]() ![]() Ya RasulALLAH, ben insanlarin en alimi omak istiyorum ![]() -ALLAH c ![]() ![]() Insanlarin en zengini olmak istiyorum ![]() -Kanaatkar olursan insanlarin en zengini olursun ![]() Insanlarin en hayirlisi olmak istiyorum ![]() -Insanlarin en hayirlisi, insanlara menfaatli olandir ![]() Insanlarin en adaletlisi olmak istiyorum ![]() -Öyle ise kendin icin istedigini baskasi icin de iste ![]() `ALLAH c ![]() ![]() -ALLAH c ![]() Iyi hal ve ikram sahibi insan olmak istiyorum ![]() -Öyle ise ALLAH c ![]() ![]() Imanimin mükemmel olmasini istiyorum ![]() -Ahlakini güzellestir ki imanin kemale ersin ![]() ALLAH c ![]() ![]() -O halde farzlari ihmal etme ![]() Rabbimin huzuruna günah kirinden temizlenmis olarak cikmak istiyorum ![]() -Cünüplük kirinden guslederken, günah kirinden de gusletmeyi ihmal etme ![]() Mahsere giderken yolumun aydinlik olmasini istiyorum ![]() -O halde hic kimseye zulmetme, kalbini kirma ![]() Rabbimin bana merhametini arzuluyorum ![]() -Rabbinin yarattigi insana ve bütün canlilara merhamet eyle ![]() Günahlarimin azalmasini istiyorum ![]() -Öyle ise tevbe ve istigfarini cogalt ![]() ![]() Rabbimin rizkimi bol vermesini istiyorum ![]() -O halde abdestli calismaya devam et ![]() Ayiplarimin yüzüme vurulmamasini istiyorum ![]() -Sen burada kimsenin ayibin yüzüne vurmazsan, orada da senin ayibini kimse yüzüne vurmaz ![]() Günah kirlerinden ruhumu temizlemek istiyorum ![]() -Gözyasini rahmet gibi yagdir, ruhunu temizelmis olursun ![]() SELAM VE DUA İLE ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|