![]() |
İlahi Armağan -6- Meclis |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() İlahi Armağan -6- Meclis6 ![]() Bu konuşma, cuma günü medresede yapıldı ![]() Konuşma tarihi: Hicrî, 14-15 Şevval 545, Milâdî 1150 ![]() Erenlerin kalbi saftır, temizdir ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() İmanlı kardeşin sana öğüt verirse tut ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() “Mü'min, mü'minin aynasıdır ![]() İman sahibi yaptığı nasihati doğru yapar ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Halka nasihat etmeyi kalbime getiren Sübhân'dır ![]() ![]() Ben nasihatçiyim; bunun için sizden karşılık beklemiyorum, öbür âlemin, Rabb’im katında hazırdır; bana o lazım ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Benim için sevinç, sizin kurtulmanızdır ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() İlahi Armağan -6- MeclisEy evlat! Bütün derdim sensin, ben değil ![]() ![]() ![]() ![]() * * * Ey cemaat! Böbürlenmeyi bırakınız ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Hırsa kapılmayın ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() “En büyük belâ, nasipte olmayanı aramaktır ![]() Yazık sana, kaderin aslını ve mukadder olanı bilemiyorsun ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Çalış ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() “Baş gözleri kör olmamıştı, lâkin sinelerindeki can gözleri görmüyordu ![]() Dünyalık peşine koşmak yaramaz ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() İmanın kemale ermediği için darlığa pek dayanamazsın ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() İşte, bu makama erene sebepler yol gösteremezler; her şey ona zararsız hâle gelir ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() İlahi Armağan -6- MeclisEy cemaat! Her hâlde anlattıklarımı yapmaya yanaşmak niyetinde değilsiniz ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() “Dünya dertlerinden gücünüzün yettiği kadar uzak olunuz ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() İlahi Armağan -6- MeclisEy evlat! Dünyalık işlerden iç âlemini almaya güçlü isen durma, yap ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Her şeye gücü yeten O'dur ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Her şeyi O'ndan bekle ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() İlahi Armağan -6- MeclisEy evlat! Kalbin karışmadığı dilin bilgisi hiçtir ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Bir kimse ki, nefsini her zaman hesaba çeker, ona hesap yoktur ![]() ![]() ![]() ![]() Esas yapılması gerekenden geri kalıyorsun ![]() ![]() ![]() Yapılacak işlerin aslı tevhiddir, ihlâstır, doğruluktur ![]() ![]() Bütün işlerini tevhid ve ihlâsa daya! Sonra binanı yükseltmeye bak ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Muvahhid odur ki, kadri ameliyle her an yükselir ![]() ![]() Allah’ım, bizleri münafıklardan uzak kıl ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|