![]() |
'Gördüklerim Ve Yaşadıklarım'dan... |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() 'Gördüklerim Ve Yaşadıklarım'dan...'Gördüklerim ve Yaşadıklarım'dan ![]() ![]() ![]() Kitaplarımı yayına hazırlayan ilahiyatçı editörüm Mehmet Dikmen Hoca, hem dinlendirici hem de düşündürücü bulduğu bazı makalelerimi Gördüklerim Yaşadıklarım adıyla bir kitapçık içinde toplayarak yayımlamış ![]() Bu kitapçıktaki bir otobüs yolculuğunda yaşadığım hatıramı takdirlerinize sunacağım bugün ![]() "Bir yaz günüydü ![]() ![]() ![]() ![]() Koltuktaki arkadaşım ise: Bu nasıl otobüs, dilenci vapurunu da geçti diyerek durmadan söyleniyor, böylesine kötü arabaya nasıl olup da bindik, her durakta duruyor, her kalabalıkta müşteri arıyor, diyerek de öfkesini tırmandırıyordu ![]() ![]() ![]() -Bak dedim, senin asabileştiğin konuda ben hiç de kızmıyorum ![]() ![]() Tecessüsle baktı yüzüme ![]() ![]() ![]() -Buyur seni dinliyorum, bakalım ne söyleyeceksin ![]() ![]() ![]() ![]() -Bu koltuklar boş giderse biz üzülmeliyiz, yazık olur koskoca arabanın sahibi ziyan ederse, demeliyiz ![]() ![]() ![]() -İyi söylüyorsun da işimiz gücümüz var bizim ![]() ![]() ![]() -Sanıyor musun ki işi gücü olan yalnız sensin, başkaları aylak? ![]() ![]() ![]() ![]() Yol arkadaşım şüphelenmiş şekilde bakmaya başladı ![]() -Senin araba sahibiyle akrabalığın mı var yoksa, dedi ![]() -Hayır, dedim araba sahibiyle akrabalığım yok, ama kendimi araba sahibi yerine koyarak geniş düşünmekle, sabırla akrabalığım var ![]() Bunun üzerine ikimiz de susarak bir müddet gittik ![]() ![]() -Konuşsan ya, başka diyeceğin yok mu senin, dedi ![]() - Var dedim, ancak konuşursam kızmaz mısın? ![]() - Kızsam da konuş, düşünmediğim şeyleri dinliyorum senden ![]() ![]() ![]() -Bak dedim bir duymadığın şeyi daha söyleyeyim öyle ise ![]() ![]() ![]() ![]() Sigarayı kendi elinle başına musallat etmişsin ![]() ![]() ![]() ![]() Koltuk arkadaşım yeni yaktığı sigarasını söndürmekte tereddüt etmedi bu defa ![]() Bir müddet daha sessizce gittik ![]() ![]() -Şaşırmam o ki dedi, karşılaştığı her olayı kendine göre yorumlayarak hiç kızmayan senin gibi gamsız adamın da sakalında beyazlar başlamış ![]() ![]() -Onun sebebi başkadır dedim ![]() ![]() Bu defa dayanamayıp eliyle elimi tutarak kahkahayı bastı ![]() -Seni bırakmam dedi, Tekirdağ'ın köftesi meşhurdur ![]() ![]() ![]() ![]() -Demezler mi sonra Şahin Hoca beleş köfte bulunca yolda otobüsten de indi, diye? -Sen hoca mısın yoksa dedi? -Belli olmuyor mu dedim ![]() -Oluyor da senin gibi hocayı pek görmedim ![]() ![]() ![]() Bu sırada arabamız durdu, o Tekirdağ'da indi, ben Çanakkale'ye devam ettim ![]() Bilmem iyi, bilmem kötü ettik; bir yolculuğu işte böyle tükettik! ![]() Şimdi siz de diyebilirsiniz ki: 'Biz de bilmem iyi bilmem kötü ettik; bir yolculuk yazısı için kıymetli vaktimizi böyle zayi ettik ![]() Yorumunuz böyle ise itiraz edemem ![]() ![]() 01 Şubat 2011, Salı Ahmed Şahin |
![]() |
![]() |
|