![]() |
Gizli Ordu |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Gizli OrduNakşibendî yolunun büyüklerinden Hâce Ubeydullah Ahrar k ![]() ![]() ![]() Bu olayın farklı yerlerden şahitleri vardır: Torununun Hâce Muhammed oğlu Kâsım k ![]() ![]() ?Ubeydullah Ahrar hazretleri, Perşembe günü öğleden sonra aniden atının hazırlanmasını emretti ![]() ![]() Mevlâna Şeyh adıyla tanınan bir talebesi onu bir müddet takip etti ![]() ![]() ![]() ![]() O da: ? Türk sultanı Mehmed Han, Allah Tealâ?ya dua ederek benden istimdad, yardım istedi ![]() ![]() ![]() Aynı kerameti Horasan?dan gelip İstanbul?u ziyaret eden Ubeydullah Ahrar hazretlerinin torunu Hâce Abdülhâdî k ![]() ![]() ?İstanbul?a gittiğimde Sultan II ![]() ![]() ![]() ? Babam Fatih Sultan Mehmed anlattı: ? Fethin en şiddetli zamanında Rabbime iltica ederek, zamanın kutbunun imdada yetişmesini istedim ![]() ? Ey Sultan Mehmed, korkma, zafer senindir, buyurdu ![]() Hazret?e: ? Nasıl korkmayayım kâfir ordusu çok kalabalık, dedim ![]() ![]() Hayretle cübbesinin içinden kalabalık bir ordu gördüm: ? Bu ordu sana yardıma geldi, dedi ve devam etti: ? Şimdi şu tepenin üzerinden üç defa köse, büyük davula vur ve bütün askere hücum emrini ver, buyurdu ![]() Sultan Mehmed Han şöyle devam ediyor: ? Vezirlerim, o esnadaki halimi düşman askerlerinin çokluğu sebebiyle söylediğimi, hayretimi ifade ettiğimi zannettiler ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Tarih kitaplarının beyanına göre Fatih Sultan Mehmed Han, Ubeydullah Ahrar k ![]() ![]() ![]() Kaynak: (Semerkand Dergisi, Hâl Dili, Temmuz 2011) |
![]() |
![]() |
|