![]() |
Recep Ayını İbadetle Geçiren Kadın |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Recep Ayını İbadetle Geçiren Kadınİmam Gazâlî (rah), Mükâşefetü?l-Kulûb adlı eserinde Receb ayının faziletine değinirken şöyle bir kıssa nakletmiştir: Beytülmakdis?de bir kadın Receb ayında her gün on iki bin defa İhlas suresini okurdu ![]() ![]() ![]() Oğluna, vefat ederse giyindiği yün elbise ile kendisini defnetmelerini vasiyet etti ![]() ![]() ![]() Annesi kendisine şöyle diyordu: ? Ben senden razı değilim; çünkü sen benim vasiyetimi yerine getirmedin! Kadının oğlu korku içinde uykudan uyandı ve yün elbisesini aldı, onunla defnetmek için kabrini açtı ![]() ![]() Bu esnada şöyle bir ses işitti: ?Receb ayında bize ibadet edeni, tek başına ve yalnız bırakmayacağımızı sen bilmiyor musun?? Resûlullah (s ![]() ![]() ?Allahım, receb ve şabanı hakkımızda hayırlı ve mübarek kıl, bizi ramazana ulaştır? şeklinde dua etmiştir ![]() (Ahmed b ![]() Resûlullah (s ![]() ![]() ?Receb ayı Allah?ın ayı, Şâban benim ayım ve Ramazan da ümmetimin ayıdır ![]() (Suyutî, el-Câmius?s-Sağir; Ali el-Muttakî, Kenzu?l-Ummal) ?Receb ekme ayıdır, Şaban sulama ayıdır, Ramazan ise hasat ayıdır ![]() ![]() ![]() -alıntı- |
![]() |
![]() |
|