|
![]() ![]() |
|
Konu Araçları |
almıştı, diploma, fakülteden, ninelerimiz |
![]() |
Ninelerimiz, Hangi Fakülteden Diploma Almıştı? |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Ninelerimiz, Hangi Fakülteden Diploma Almıştı?RASÛLULLAH -SALLÂLLÂHU ALEYHİ VE SELLEM-?İN BİR TALEBESİ Bir gün Abdullah İbn-i Ömer radıyallâhu anhümâ ve arkadaşları Medine?nin dışına; tenezzühe, gezintiye çıktılar ![]() ![]() İbn-i Ömer radıyallâhu anhümâ dedi ki: Gel ey çoban, sofraya otur, beraber yiyelim ![]() Çoban; Ben oruçluyum ![]() ![]() İbn-i Ömer -radıyallâhu anhümâ- takdir ve tebrik ederek; Bu şiddetli, boğucu sıcakta oruç tutuyorsun ve bu hâlde koyun güdüyorsun, öyle mi? dedi ![]() Abdullah İbn-i Ömer, kendisini tanımayan bu çobanın verâ ve takvâ bakımından hâlini görmek, kalbî derinliğini anlamak için; Çoban, bize bir koyun satar mısın? Hem koyunun parasını veririz, hem de etinden iftar edeceğin kadar bir miktar sana bırakırız, olmaz mı? dedi ![]() Çoban hiç tereddütsüz reddetti: ?Benim sürüm yok ![]() ![]() İbn-i Ömer -radıyallâhu anhümâ-, muhatabının derinliğini tamamen ölçmek istiyordu ![]() ?Kayboldu dersin canım ![]() Çoban, birdenbire heyecanlandı ![]() ?Allah görmüyor mu, Allah nerede? dedi ![]() İbn-i Ömer çobanın bu samimî, şuurlu hâlinden çok müteessir oldu, çobanın sözünü sık sık yâd eder; Çoban dedi ki: Allah nerede, Allah görmüyor mu? diye tekrarlardı ![]() İşte Cenâb-ı Hak?la beraber olan bir kalbin hassâsiyeti ![]() ![]() ![]() Hazret-i Abdullah; Medine?ye gelince, çobanın efendisine bir vekil gönderip, sürüyü ve çobanı satın aldı ![]() ![]() Bir düşünelim; bu hassas kalpli çobanı kim eğitti? Düşünelim bu çoban kimin talebesiydi, hangi fakülteden diploma aldı? Ona bu dürüstlüğü, hangi formasyon kazandırdı? Cevap; Allah Rasûlü sallâllâhu aleyhi ve sellem?dir ![]() (Sır ve Hikmet -2-, Osman Nûri TOPBAŞ) İçinde yaşadığımız zamanda karşılaştığım olayları gördükçe, yıllar önce yaşayan ninelerimizi, annelerimizi düşünüyorum ![]() ![]() ![]() Bizi yoran büyükşehrin hayatı, farkına varmadan yaşayacağımız incelikleri de elimizden alıyor ![]() Hocam, ânında söyleyin ![]() ![]() ![]() Gençlerin çözümü de devrimize göre ![]() ![]() ![]() Hâlbuki topluluk içinde, o gün olan bir yanlışı değerlendirmek doğru olabilir mi? Daha önce yaşadıklarımızı hikâyeleştirerek, mukayeseler yaparak, beraberce düşünebiliriz ![]() Diplomalı ve oldukça önemli yerlerde olan bir genç grupla beraberiz ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Çok sevdiğim bir doktor hanım, beni içli köfte yemeğe davet etmişti ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Üst kata bir Alman gelin gelmişti ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Bir devirde modanın yaşandığı bazı caddeler vardı ![]() ![]() ![]() ?O caddelerde artık biz de varız ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Bir ara konuşmaya katıldım: ?Biz de orada varız! diyorsunuz ![]() ![]() ![]() Gençlerimizle örnek eserleri beraber okuyup tartışmadıkça, köşe yazarlarımız köşe yazılarında İslâmiyet?in inceliklerini anlatmadıkça, belediyelerimiz kadınlarımız için açtıkları el becerileri kurslarında unutulmaya başlayan hassâsiyetlerimizi dile getirmedikçe; diplomalı gençlerimizin sayısı çoğalırken, inceliklerimiz azalacak, bir devrin annelerinin bakışları ve konuşmaları filmlere konu olacaktır ![]() İslâm, hayatımızın her alanını kuşatacak şekilde prensipler getirmiştir ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() BİZ, BİZİ UNUTTUK Osmanlı ve Türk tarihi bana göre; dünyanın bir başka ülkesi ve hanedanına ve tarihine nasip olmamış, hârikulâde bir sahne ve senaryolar kaynağıdır ![]() Ama kendi öz tarihimize unutkanlığımız, kayıtsızlığımız ve sahifeleri çevirmedeki üşengeçliğimiz; bu emsalsiz sahnelerdeki belgeleri hatırlamamıza engel ![]() ![]() ![]() ![]() (İlhan BARDAKÇI) Değerli tarihçimiz İlhan BARDAKÇI?nın yeni yayınlanan Biz, Bizi Unuttuk kitabını dikkatle okuyorum ![]() BU ESER, OYNANMAZ Voltaire?nin Bejazet (Beyazıt) adlı eseri, İngiltere Kraliyet Tiyatrosunda sahnelenecektir ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Abdülhamid Han, eserin oynanmaması için çareler aramaktadır ![]() ![]() ![]() Bu eserin sahnelenmesi; Sultanımız Efendimiz?i ve iki ülke yakınlığını rencide edeceği kanaatinde bulunduğumdan, gereğinin yapılmasını beklemekteyim ![]() ![]() Bejazet isimli eser, görülen lüzum üzerine kaldırılmıştır ![]() ![]() ![]() ![]() Majestelerinin, Hakan Sultan Hamid?e beslediği saygı sebebiyle ![]() ![]() ![]() ![]() Şimdilerde PKK televizyonunu İngiltere desteklemektedir ![]() Devletin başı devletli ise şayet, devlet devlet olur ![]() ![]() Benzer bir hâtırayı rahmetli Ziyad Ebuzziya Bey?den dinlemiştim ![]() ![]() ![]() Kitaptan bir başka hâtıra gözlerimizi yaşartıyor ![]() İzmir?de o heyecan içinde kimsenin fark etmediği bir hâdise patlak verdi ![]() ![]() ![]() ![]() Erkekleri cephede olan bu kadınlar, evlerinde bir yıldan fazla bir zamandır bayrak dokuyorlardı ![]() ![]() ![]() Belki okul diploması olmayan bu müslüman-Türk kadınlarının millî ve dînî hassâsiyeti dileyelim her şeye rağmen hâlâ devam etsin ![]() ![]() Ayla AĞABEGÜM Yüzaki dergi |
![]() |
![]() |
|