Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Eğitim - Öğretim - Dersler - Genel Bilgiler > Eğitim & Öğretim > Tarih / Coğrafya

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
hazır, islâm, ordusu

İslâm Ordusu Hazır

Eski 08-02-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

İslâm Ordusu Hazır

Resûl-i Ekrem Efendimiz, her türlü sıkıntı ve imkânsızlıklara rağmen Seniyyetü'l-Veda' ordugâhında ordusunu hazırladı Ordu, otuz bin kişi idi Bunun on binini süvariler teşkil ediyordu

Bundan sonra Peygamber Efendimiz Medine'de yerine Muhammed bin Mesleme'yi (ra) vekil bıraktı

Hz Ali de İslâm ordusuyla Seniyyetü'l-Veda'a kadar gelmişti Kâinatın Efendisi Resûl-i Ekrem Efendimiz (asm) onu huzuruna çağırdı ve "Medine'de muhakkak ya ben, ya da sen kalacaksın" buyurdular Sonra da onu her iki ev halkının işleriyle meşgul olmak üzere Medine'de bırakacağını söyledi Hz Ali ağladı, "Yâ Resûlallah!" dedi "Gittiğin her tarafta ben senin yanında bulunmak isterdim Tek arzum buydu Beni çocuk ve kadınlar arasında vekil mi bırakıyorsun?"

Peygamber Efendimiz (asm) cevaben, "Bana göre sen, Musâ'ya göre Harûn gibi olmaya razı olmaz mısın? Şu kadar farkla ki, benden sonra Peygamber gelmeyecektir" buyurunca, Hz Ali hiç beklemeden son sürat Medine'ye geri döndü

Peygamber Efendimiz, orduya hareket emrini vermeden önce, en büyük sancağı Hz Ebû Bekir'e teslim etti En büyük bayrağı ise Zübeyr bin Avvam'a (ra) verdi

Hazreclilerin sancağını Ebû Dücâne (ra), Benî Malik bin Neccarların bayrağını ise Zeyd bin Sâbit'e verdi

Salih SURUÇ

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com