Hz. Ali'nin Arkadan İslâm Ordusuna Yetişmesi |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Hz. Ali'nin Arkadan İslâm Ordusuna YetişmesiPeygamberimiz tarafından Hz Ali'nin Medine'de bırakılması üzerine de münâfıklar, aralarında ileri geri konuşmaya başladılar Maksatları, bunu vesile ederek İslâm camiasında bir huzursuzluk meydana getirmekti Şöyle diyorlardı:"Herhalde, onu yanında götürmek istemediğinden Medine'de bıraktı!" Hz Ali bu sözleri duyar da durur mu? Derhal silahlanıp İslâm ordusunun arkasına düştü Cürf denilen mevkide Resûl-i Kibriyâ Efendimizle buluştu Peygamber Efendimiz, "Yâ Ali! Neden dolayı çıkıp geldin?" diye sordu![]() Hz Ali, "Yâ Resûlallah! Münâfıklar, senin bana kıymet vermediğini söylüyorlar Bende görüp hoşlanmadığım bir şeyden dolayı beni yanında götürmediğinden söz ediyorlar "Peygamber Efendimiz işin mahiyetini anlamıştı Güldü:"Onlar, yalan söylemişlerdir Ben, seni arkamda bıraktıklarıma vekil tayin ettim Derhal geri dön Gerek benim ev halkım ve gerek senin ev halkın içinde vekilim ol!" buyurdu Sonra ilâve etti:"Yâ Ali! Bana göre sen, Musâ'ya göre Hârun gibi olmağa razı değil misin? Şu farkla ki, benden sonra peygamber olmayacaktır!" Hz Ali, Peygamber Efendimizin sözlerini tasdik edip derhal Medine'ye döndü![]() Medine'de bir çok münâfık kalmıştı Bunların, herhangi bir karışıklığa ve bozgunculuğa tevessül edebilecelerini de göz önünde bulundurarak Peygamber Efendimizin Hz Ali'yi Medine'de bıraktığı da söylenebilir![]() Salih SURUÇ |
|
|
|