Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Eğitim - Öğretim - Dersler - Genel Bilgiler > Eğitim & Öğretim > Tarih / Coğrafya

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
açık, başı, gezmek, halife, içilm, içki, zamanında

Dört Halife Zamanında Başı Açık Gezmek, İçki İçilm

Eski 08-02-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Dört Halife Zamanında Başı Açık Gezmek, İçki İçilm

Peygamberimiz (asm) ve dört halife zamanında başı açık gezmek, içki içilmesi ve faiz gibi haram olan şeylere bir yaptırım gücü var mıydı?

Yazar: Sorularla İslamiyet, 01-5-2009

- Baş örtüsü ve faiz kullanımı konusunda herhangi bir zecrî tedbirin varlığını bilemiyoruz Fakat içkinin cezası var ve uygulanmıştır

- “Dinde zorlamanın olmaması” gereken saha, her şeyden önce İslam’a girme ve imana gelmede söz konusudur Fakat, İslam dinî hükümlerin yerine gelmesi için, her şeyden önce akılları ikna etmeye, kalpleri yatıştırmaya, vicdanları tahrik etmeye özen göstermiştir Şunu unutmamak gerekir ki, toplum düzenini bozan eylemlere hiçbir devlet düzeni müsaade etmez

- Fakat İslam dini, insanların -başkalarına zararı olmayan- ferdi günahlarının araştırılmasını yasaklamıştır Bu konuda sadece tecessüs etmeyi değil, kötü zan beslemeyi bile yasaklamıştır Bu açıdan bakıldığında, -İslam’da gösterilen büyük toleranslar yanında- toplum düzenini, toplum ahlakını zedelemeye yol açan günahların/suçların yasak olması kadar tabii bir şey olamaz

İlave bilgiler için tıklayınız:

Dinde zorlama var mı? Namaz kılmayana ceza verilir mi?

"Dinde zorlama yoktur" ayetini nasıl anlamalıyız?

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com