Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Eğitim - Öğretim - Dersler - Genel Bilgiler > Eğitim & Öğretim > Tarih / Coğrafya

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
azık, orduya, parça, yetiyor

Bir Parça Azık, Bütün Bir Orduya Yetiyor

Eski 08-02-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Tebük'ten ayrılmak üzere hazırlıklar yapılıyordu Bu esnada Sahabîlerden bazıları, mücahidlerin azıklarının tükenmiş olduğunu ve büyük sıkıntıya düştüklerini gelip şikâyet suretinde Peygamberimize arz ettiler Sonra da, "Yâ Resûlallah! Müsaade buyursanız da, su taşıdığımız develerimizi boğazlasak, onların etini yesek olmaz mı?" dediler

Peygamber Efendimiz, "Olur, öyle yapınız" buyurarak müsaade etti

Onlar da bunun üzerine gidip develerini kesme hazırlığına koyuldular Bu esnada Hz Ömer yanlarına geldi Develerini kesmekten vazgeçmelerini söyledikten sonra, Resûl-i Kibriyâ Efendimizin huzuruna vardı

"Yâ Resûlallah! Halkın bindikleri develerini kesmeye izin mi verdiniz?" diye sordu

Peygamber Efendimiz, "Uğradıkları açlıktan bana şikâyet ettiler Ben de buna müsaade ettim" buyurdu

Hz Ömer, "Yâ Resûlallah" dedi, "Mücahidler böyle yaparlarsa, binilecek deve kalmaz! Sen, onların arta kalan azıklarını getirt, bir araya topla, onlar üzerinde bereket duâsı yap! Yüce Allah, herhalde senin duânı kabul eder ve o yiyeceklere bereket ihsan buyurur"

Resûl-i Ekrem Efendimiz, "Olur" buyurdu

Bunun üzerine mücahidler ellerinde kalan azıklarını getirdiler Peygamber Efendimizin serdirdiği deri bir yaygı üzerine bıraktılar Kimisi bir avuç hurma, kimisi bir avuç un, kimisi bir avuç darı, vs getirmişti

Yaygının üzerinde toplanan azık çok az birşeydi Üç sa" (3,120 gram) var veya yoktu!

Peygamber Efendimiz, kalkıp abdest aldı Arkasından iki rekât namaz kıldı Sonra da yiyeceklerin bereketlenmesi için Cenâb-ı Hakka niyazda bulundu Peşinden de Sahabîlere hitaben, "Kaplarınıza alınız" buyurdu

Herkes getirdiği kabını doldurdu Hiç bir kab boş kalmadı Doyuncaya kadar da, yaygının üzerindeki azıktan yediler

Sonunda gördüler ki, yaygının üzerinde toplanan azık kadar hâlâ duruyor

Salih SURUÇ

Alıntı Yaparak Cevapla

Eski 08-02-2012   #2
Prof. Dr. Sinsi

Hazret-i Ebu Hüreyre’den nakl-i sahihle beraber haber veriyorlar ki:

Ebu Hüreyre demiş ki: Bir gazvede (başka bir rivayette, gazve-i Tebük’te), ordu aç kaldı

Resul-i Ekrem Aleyhissalâtü Vesselâm ferman etti:

"Birşey var mı?" diye emretti

Ben dedim: "Heybede bir parça hurma var" (Bir rivayette, on beş tane imiş)

Dedi: "Getir" Getirdim

Mübarek elini soktu, bir kabza çıkardı, bir kaba bıraktı,

bereketle dua buyurdular

Sonra onar onar askeri çağırdı, umumen yediler bediuzzaman

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com