Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Eğitim - Öğretim - Dersler - Genel Bilgiler > Eğitim & Öğretim > Tarih / Coğrafya

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
ikrarı, mukavkısın

Mukavkıs'ın İkrarı

Eski 08-02-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Mukavkıs'ın İkrarı

Bir gece vakti Mukavkıs, Hatıb bin Ebî Beltaa�yı huzuruna çağırttı Yanlarında sadece tercümanı bulunuyordu Uzun uzadıya konuştuktan sonra, Mukavkıs sonunda, Müslüman olmadığı halde, Peygamber Efendimizin risâletini ikrar edip şöyle dedi:

�Ben, bir peygamberin geleceğini biliyordum Lâkin Şam�'dan çıkacağını tahmin ediyordum Çünkü, daha evvelki peygamberlerin çoğu oradan zuhur etmişlerdi

�Gerçi, son peygamberin, Arabistan�da, sertlik, darlık, yoksulluk ülkesinde çıkacağını da kitaplarda görmüştüm

�Allah'�ın kitabında sıfatlarını yazılı bulduğumuz peygamberin ortaya çıkma zamanı da tam bu zamandır Fakat, ona uymak hususunda, Kıbtîler beni dinlemezler Ben, saltanatımdan ayrılmaya da kıyamayacağım

�O peygamber, memleketlere hâkim olacak, kendisinden sonra da Sahabîleri bu meydanlarımıza kadar gelip yerleşeceklerdir Sonunda şuradakilere galip geleceklerdir

Bu konuşmasıyla Peygamberimizin risaletini ikrar eden Mukavkıs, ne yazık ki, saltanatı elinden gider endişesiyle ne halkına olup bitenlerden bahsetti ve ne de Müslüman olduSaltanat, hükümdarlık sevgisi onu iman saadetinden mahrum bıraktı

Dünya saltanatının sevgi ve muhabbeti gönlünde ağır basıp, iman etmeye yanaşmayan Mukavkıs, bununla beraber Peygamber Efendimize bir mektupla, bazı kıymetli hediyeler ve iki tane de câriye gönderdi

Bütün bunlardan sonra Hz Hatıb bin Ebî Beltaa�yı İskenderiye�'den uğurlayan Mukavkıs ona, �Sakın, Kıbtîler senin ağzından tek kelime bile işitmesinler� dedi

Salih SURUÇ

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com