Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Eğitim - Öğretim - Dersler - Genel Bilgiler > Eğitim & Öğretim > Tarih / Coğrafya

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
davet, edilmesi, emîrinin, islama, yemâme

Yemâme Emîrinin İslâma Davet Edilmesi

Eski 08-02-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Yemâme Emîrinin İslâma Davet Edilmesi

Yemâme hükümdarı Hevze bin Ali, Hıristiyandı Peygamber Efendimiz, Hicretin 7 senesi Muharrem ayında bu hükümdarı da İslâmiyete dâvet etmek üzere Salit bin Amr�ı vazifelendirdi ve yazdığı bir mektupla onu Yemame�ye gönderdi

Mektubu alan Salit bin Amr, durup dinlenmeden yol alarak hükümdarın yanına vardı ve Efendimizin mektubunu ona verdi Mektubu okuttu Resûl-i Ekrem kendisine şöyle hitap ediyordu:

�Bismillahirrahmanirrahim! Allah�ın Resûlü Muhammed�den, Hevze bin Ali�ye!

�Doğru yolda gidenlere selâm olsun! Şunu iyi bilmelisin ki: Benim dinim yakında dünyanın en uzak ufuklarına kadar parlayacaktır! Binaenaleyh, ey Hevze! Sen de Müslüman ol ki, selâmete eresin! Ben de, hükmün altındaki memleketin idaresini sana bırakayım

Hevze, bu dâveti kabul edemeyeceğini nazik bir dille ifâde etti Ancak, Salit (ra), bu hareketinin yanlış olduğunu söyleyerek onu dâvete icabete çağırdı Fakat, Hevze saadet dairesinden uzak kaldı Şüphesiz, bu uzak kalışta saltanatta kalma arzusu büyük rol oynuyordu Bunu kendisi de bizzat bir Hıristiyan büyüğüne şöyle ifade etmişti:

�Ben, kavmimim hükümdarı bulunuyorum, ona tâbi olaydım, o takdirde hükümdarlık yapmayacaktım!�

Bununla birlikte Hevze, Peygamber Efendimize verilmek üzere bir mektupla bir takım hediyeleri elçi Hz Salit vasıtasıyla gönderdi

Salih SURUÇ

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com