Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Eğitim - Öğretim - Dersler - Genel Bilgiler > Eğitim & Öğretim > Tarih / Coğrafya

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
eşit, gayrimüslimlerle, müslüman, toplumunun, tutulmas

Müslüman Toplumunun Gayrimüslimlerle Eşit Tutulmas

Eski 08-02-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Müslüman Toplumunun Gayrimüslimlerle Eşit Tutulmas

Müslüman toplumunun gayrimüslimlerle eşit tutulması, Allah'ın istediği hükümlerin belirlenmesinde zorluk çıkarmaz mı? Onlara özerk bölge vermek daha iyi olmaz mı?

Yazar: Sorularla İslamiyet, 10-11-2009

Evvela gayrimüslimlerin hepsi aynı bölgede yaşamıyorlar ki, özerk bir bölgeden söz edilebilsin

İkincisi, özerk bölge statüsü ülkenin bütünlüğüne mutlak zarardır, diye düşünüyoruz

Gayrimüslimlerle hukukta, adalette eşit olmak İslam’ın emridir Hz Ömer (ra)’in, Hz Ali (ra)’in, Salahaddin-i Eyyubî’nin, Sultan Fatih’in kendi hakimleri karşısında, kendi mahkemelerinde gayrimüslimlerle muhakeme olmaları bu eşitliğin canlı birer şahididir

İslam hukukunda cumhurbaşkanının belli vasıfları vardır Bunlardan biri de Müslüman olmaktır Onun için buna dikkat edilme zorunluluğu vardır

Fakat, gayrimüslimlerin milletvekili, vali, müdür olmaları, İslam hâkimiyeti açısından bir noksanlık değil, geniş hak ve özgürlüklerin bir yansımasıdır

Bu konuda Bediüzzaman’a sorulan bir soru ve cevap şöyledir:

“S - Şimdi Ermeniler kaymakam ve vali oluyorlar Nasıl olur?"

"C - Saatçi ve makineci ve süpürgeci oldukları gibi Zira, meşrutiyet, hâkimiyet-i millettir Hükûmet hizmetkârdır Meşrutiyet doğru olursa, kaymakam ve vâli, reis değiller, belki ücretli hizmetkârlardır Gayr-ı müslim reis olamaz, fakat hizmetkâr olur Farz ediniz ki, memuriyet bir nevi riyaset ve bir ağalıktır Gayr-ı müslimlerden üç bin adamı ağalığımıza, riyasetimize şerik ettiğimiz vakitte, millet-i İslâmiyeden aktâr-ı âlemde üç yüz bin adamın riyasetine yol açılıyor Biri zayi edip bini kazanan, zarar etmez” (Münazarat, s39-40)

İlave bilgi için tıklayınız:

Bir İslam ülkesinde Müslümanlar dışında kimseler de yaşayabilir mi? Bunllara ne gibi haklar verilir?

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com