Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Eğitim - Öğretim - Dersler - Genel Bilgiler > Eğitim & Öğretim > Tarih / Coğrafya

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
hazreti, müslüman, oluşu, ömerin

Hazret-İ Ömerin Müslüman Oluşu

Eski 08-02-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Hazret-İ Ömerin Müslüman Oluşu

Kureyş Müşrikleri Habeş ülkesine hicret eden müslümanları, kendilerine teslim etmemesi üzerine işkencelerini artırmaya başladılarKureyş Müşriklerinin azıllılarından Ebu Cehil, kureyşlilere teklif götürerek Peygamberi öldürülmesini teklif etti,ve bunu yapabilen her kim olursa büyük ödülün verileceğini ilan ettiHzÖmer‘’ben buna talibim’’ dediOna’’Ey Ömer! Sen,
buna elverişlisin!’’dedilerHzÖmer,vereceğiniz mallar hakkında Sağlam Kefalet var mı? Diye sorduEbu Cehıl ‘’Evet var! DediHzÖmer bu hususta onlarla bir anlaşma yaptı Hazret-i Ömer'in kız kardeşi Fatıma bint-i Hattab, Said b Zeyd, b, Amr,b Nufeyl ile evli olup Fatıma hatun da, Said b Zeyd de, Müslüman olmuşlardıFakat, Müslümanlıklarını, Hz Ömer'den, gizli tutuyorlardıYine, Hz Ömer'in mensup bulundu§u Adiy b Ka’b oğullarından Nuaym b Abdullah Nahham da, Müslüman olmuştuKavmindan korktuğu için, o da, Müslümanlığını, gizli tutuyorduHabbab, b Erett, Fatıma hatuna gelip gidip Kur'an, okur ve okuturdu,

Bir gün, Hz, Ömer; Peygamberimizle Eshabından bir cemaata saldırmak üzre, kılıcını, kuşanmış olarak, evinden çıkmıştı ki Peygamberimiz ve Eshabının, Safa tepeciğinin yanındaki bir evde toplandıkları ve kadınlı,erkekli kırk kişiye yakın oldukları, kendisine haber verilmiştiDar-ı Erkam'da; Peygamberimiz Aleyhisselam ile Amcası Hz Hamza,Eshab-ı Kiramdan Hz Ebu Bekr, Hz Ali ve Habeş ülkesine hicret etmeyip Peygamberimizle birlikte Mekke'de oturan Müslümanlardan bazıları da, bulunuyorduNuaym b Abdullah, Hz, Ömer'e rast geldi Ona "Ey Ömer! Nereye gitmek istiyorsun?" diye sorduHz, Ömer: "Kureyşilerin işlerini, darmadağan eden,Akıllarını, akılsızlık sayan, Dinlerini, ayıplayan, İlahlarına, dil uzatan , Şu Ata dinini, bırakıp yeni din tutan Muhammed'e gitmek istiyorum! Öldüreceğim onu!" dediNuaym b Abdullah "Vallahi, ey Ömer! Seni, nefsin aldatmıştır nefsin! Sen, Muhammed'i, Öldürünce, Abd Menaf oğullarının, seni, yeryüzün gezer bırakacağını mı sanıyorsunSen, kendi ev halkına, dönsen de, onların işi üzerinde dursan olmaz mı dedi
Hz Ömer",Sen, benim Ev halkımdan,hangisini
kasdediyorsun?" diye sordu, Nuaym b Abdullah "Enişten ve Amcanın oğlu olan Said b, Zeyd, b,Amr'ı ve kız kardeşin Fatıma bint-i Hattab'ı, kasd ediyorum! Vallahi, ikisi de, Müslüman oldular, Muhammed'e, uydular ve Onun,dinine girdiler!

Sana, önce, onlarla ilgilenmek düşer!" dedi Hz Ömer, hemen, geri dönüp kız kardeşi ile Eniştesinin evine kadar gittiO sırada, onların yanında Habbab b Erett ve onun yanında da, içinde Taha suresi yazılı bir Sahife, bulunuyor, onu, onlara okuyordu: Hz Ömer'in tıkırtısını, işittikleri zaman, Habbab, evin bir köşesinde gizlendiFatıma, hatun Sahife'yi alıp uyluğunun altına sakladı Hz Ömer, evin yanına geldiği zaman, Habbab'ın, Fatıma hatunla Said bZeyd'e, Kur'an okuduğunu, işitmiştiEve, girince "İşitmiş olduğum o şey, ne idi?" diye sorduKız kardeşi ile Eşniştesi ` `Sen, bir şey işitmedin ! ' ' dedilerHz Ömer "Evet! Vallahi, ikinizin de, Muhammed'e uyduğunuzu ve Onun dinine girdiğinizi, haber aldım!?" dedi ve hemen Eniştesi Said b Zeyd'in üzerine çullandıFatıma hatun kalkıp onu, kocasının üzerinden ayırmak, uzaklaştırmak isteyince, Hz Ömer, vurup Fatıma hatunun başını yardı!

Hz Ömer, bunu, yapınca, kız kardeşi de, Eniştesi de "Evet! Biz, Müslüman olduk, Allah'a ve Resulüne iman ettik! Sen, istediğini yap!" dediler Hz Ömer, kız kardeşinin başını, yarıp kanattığını, görünce, yaptığına pişman oldu Yapmak istediği şeylerden vaz geçti Kız kardeşine "Demin okuduğunuzu sizden dinlediğim şeylerin yazılı bulunduğu şu Sahife'yi, bana, ver de, Muhammed'in getirdiği şeyin ne olduğuna bir bakayım?" dediKız kardeşi "Biz, senin Sahife'ye, bir şey yapmandan,korkarız!" dediHzÖmer "Korkma!" dedi ve onu, okuduktan sonra, geri vereceğine, ilahları üzerine yemin ettiBunun üzerine, Fatıma hatun, Onun Müslüman olacağını umarak "Ey Kardeşim! Sen, puta taptığın müddetce, pissin (temiz değilsin!) Halbuki, Ona (Kur'an-ı Kerim, yazılı Sahife'ye) pak olandan başkası, dokunamaz! " dediHz Ömer, kalkıp yıkanınca Fatıma Hatun, ona, Sahife'yi, verdiSahife'de, Taha suresi yazılı idiHz Ömer, sureyi baş tarafından okumağa başladıHz Ömer: "Bu sözler, ne kadar güzel, ne kadar değerli!" demekten, kendini, alamadı Habbab, bunu, işitince, saklandığı yerden çıkıp Hz Ömer'in yanına geldi
"Ey Ömer! Vallahi, Allah'ın, Peygamberinin duasını, sana nasib edeceğini, umuyorum:Ben, dün, Peygamber Aleyhisselam'dan işittim ki: O; (Ey Allahım! İslam'ı,
Ebulhakem bHişam veya Ömer b Hattab ile güçlendir!) diyerek dua etmişti Ey Ömer! Artık, Allah'dan, kork! Allah'dan!" dediHzÖmer, Habbab'a "Ey Habbab! Sen, bana, Muhammed'in bulunduğu yeri, göster de, yanına varıp Müslüman olayım?" dediHabbab: "O, Safa tepesinin yanındaki bir Ev'in içindedirYanında da, Eshabından bazıları, bulunuyordur" dediHz Ömer, hemen kalkıp kılıcını, kuşandı Sonra, Peygamberimiz Aleyhisselam ile Eshabının bulunduğu yere kadar varıp kapıların, çaldıHz Ömer'in sesini, işitince, Peygamberimizin Eshabından bir Zat kalkıp kapının gediğinden dışarı baktıHazret-i Ömer'i, kılıcını, kuşanmış olarak, görünce, korktu Peygamberimizin yanına döndü "Ya Resulallah! Bu, Ömer b Hattab'dır Kılıcını kuşanmış bir haldedir!" dediHzHamza "Ona, izin ver! Eğer, o, iyilik için geldi ise, kendisine bol bol iyilik ederiz

Eğer, kötülük için geldi ise, onu, kendi kılıcıyla öldürürüz!" dediPeygamberimiz "Ona, izin veriniz!" buyurdu Kapıdaki zat, ona, izin verdiPeygamberimiz, kalkıp ona, doğru vardı ve kendisi ile avluda karşılaştıKuşağından veya ridasının toplandığı yerden tutup kendine doğru hızlıca çekti ve ’ Ey İbn Hattab Ne getirdin Vallahi, Allahın, sana, bir musibet indirmesine kadar duracağını, sanmıyorum!" buyurdu Hazret-i Ömer "Ey Allah'ın Resulu! Ben, Allah'a, Allah'ın Resulüne ve Ona, Allah'dan gelen şeylere iman edeyim diye Senin yanına geldim!" dedi

Bunun üzerine, Peygamberimiz "Allahu Ekber!" diyerek Tekbir getirdiPeygamberimizin Eshabından olan ve evde bulunan halk, hz Ömer'in Müslüman olduğunu, anladılarOnlar da, Tekbir getirdilerTekbir sesleri, Mekke yollarında duyulduHz Ömer, der ki: "Müslüman olup ta, dövülmeyen, dövmeyen bir kimse görmedimAncak, bundan, benim payıma, hiç bir şeyin düşmediğini gördümKendi kendime (Müslümanlar, musibetlere uğrarlarken, ben, musibete uğramamak istemem !) dedim Müslüman olduğum gece, kendi kendime düşündüm (Mekke halkından,Resulullah Aleyhisselam'a, düşmanlıkta en azılısı kim ise, gidip Müslüman olduğumu, ona, haber vereyim! Tamam! Ebu Cehl'e, haber vereyim dedimSabaha çıktığım zaman, Ebu Cehl'in kapısını, çaldım Ebu Cehl, yanıma çıkıp (Hoş geldin kız kardeşimin oğlu! Ne haber getirdin?) dedi(Allah'a ve O'nun Resulü olan Muhammed'e iman ve Kendisinin getirip bildirdiği şeyleri tasdik ettiğimi, sana, haber vereyim diye geldim!? deyince, kapıyı, yüzüme çarparcasına kapayıp (Allah, Seni de, Senin getirdiğin haberi de, çirkin ve iyilikten uzak etsin!) (Allah, senin de, belanı versin, senin getirdiğin haberin de,belasını versin!) dedi" Ve Hz Ömer Müslüman olduktan sonra Müslümanlar açıktan ,Kabede ,toplu, cemeat halinde namaz kılmaya başladılarVe HzÖmer Müslümanlığı seçtikten sonra , islamiyete meyili olan bir cok Kureyşli islamiyeti seçmeye başladılar

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com