Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Eğitim - Öğretim - Dersler - Genel Bilgiler > Eğitim & Öğretim > Tarih / Coğrafya

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
resulullahın, ziyaretleri

Resulullahın Son Ziyaretleri

Eski 08-02-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Resulullahın Son Ziyaretleri

Baki' mezarlığını ziyaret

Fahr-i Âlem Efendimizin, bu fani dünyayı terk edeceği gün, saat besaat yaklaşıyordu

Bir gece yarısı, ansızın Hâne-i Saadetinden çıktı Hz Âişe Vâlidemiz, "Yâ Resûlallah, nereye gidiyorsunuz?" diye sordu

Resûl-i Ekrem, "Baki' mezarlığında medfûn bulunan ehlim için istiğfar etmek üzere emir aldım Oraya gidiyorum" diye cevap verdi

Yanında azâdlı kölelerinden Ebû Rafi' ve Ebû Müveyhib vardı Baki' mezarlığında kabirler arasında uzun bir müddet durarak duâ ve istiğfarda bulundu Sonra Ebû Müveyhib'e dönerek yakında ebedî âleme gideceğini, Bakî-i Hakîkînin cemâliyle müşerref olacağını şöylece ifâde buyurdu:

"Ey Ebû Müveyhib! Dünya hazinelerinin anahtarları ile âhiret nimetlerini seçme hususunda serbest bırakıldım Ben de âhiret nimetlerini tercih ettim"

Bu sözleri duyan Ebû Müveyhib'in birden nutku tutuldu Yalnız gözü değil, bütün duyguları, ruhu, kalbi bir anda ağlamaya başladı

Bu mânâlı ziyaretten sonra Resûl-i Kibriyâ, Hâne-i Saadetine geri döndü

Salih SURUÇ

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com