Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Eğitim - Öğretim - Dersler - Genel Bilgiler > Eğitim & Öğretim > Tarih / Coğrafya

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
ateşte, habbab

Habbab Ateşte

Eski 08-02-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Habbab Ateşte

Mekke'nin Müşrik Devleti Müslümanları sindirmek için her türlü baskı sistemine başvuruyordu

Birgün sahabeden Habbab İbnü'l-Eret'i yakalayarak yasktıkları ateşe canlı canlı attılar Habbab ateşten kurtulmaya çalışıyor, Mekke'nin güvenlik görevlileri ise tekmeleyerek ateşe atıyorlardı Hatta bu işkencecilerden birisi, ayağını Habbab'ın göğsüne dayamış, yandığı yerden kalkmasına mani olmaya çalışıyordu

Ancak Habbab'ın sırtının yandığına kanaat getiren cani Mekke güvenlik görevlisi ayağını çekti Bu işkenceden aldığı yaralar içerisinde Habbab, günlerce acı çekti Bütün yaraları iyileşmesine rağmen sırtındaki yaranın izi silinmedi Aslında bu yanık izi, onun kazanmış olduğu en büyük rütbeydi Herkesin ulaşamayacağı bir şeref simgesi olmuştu Nitekim Hz Ömer, halifeliği zamanında tekrar sırtındaki ize bakmış ve rutbesinden dolayı ona saygı ve ihtiramda bulunmuştur

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com