![]() |
Resûl-İ Ekrem'in Bereket Mu'cizesi |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Resûl-İ Ekrem'in Bereket Mu'cizesiEnsardan Hz ![]() ![]() ![]() ![]() Abdullah bin Amr'ın, içinde çeşitli hurma ağaçları bulunan iki bahçesi vardı ![]() ![]() ![]() Hurma mevsimi girince, Yahudîler alacaklarını ısrarla istemeye ve Hz ![]() ![]() Hz ![]() ![]() Bunun üzerine Hz ![]() ![]() ![]() "Alacaklılara, hurma bahçesinin bütün mahsûlünü vermeyi teklif ettiğim halde, kabul etmediler ![]() ![]() Resûl-i Kibriyâ Efendimiz de, Abdullah bin Amr bin Haram'ın borcuna karşılık hurma bahçesinin bütün mahsûlünü almalarını ve borcunu silmelerini alacaklılara teklif ettiyse de, yanaşmadılar ![]() Alacaklılar, Resûl-i Ekrem Efendimizin, "Borcun bir kısmını bu yıl, kalanını da gelecek yıl alınız ![]() ![]() Bunun üzerine Peygamber Efendimiz, Hz ![]() ![]() ![]() Ertesi günü Hz ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Hz ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Resûl-i Kibriyâ Hazretleri, hurma öbeklerinden en büyüğünün çevresini üç kere dolaşıp duâ ettikten sonra, Hz ![]() ![]() ![]() Alacaklılar geldi ![]() ![]() ![]() Hz ![]() ![]() ![]() "Tek, Allah babamın borcunu ödesin de, vallahi ben, kızkardeşlerimin yanına bir hurma tanesi ile dönüp gitmeye bile razı idim ![]() "Halbuki Resûlullah, ondan bütün alacaklılara hurma verdiği halde, bir hurma bile eksilmediğini gördüm ![]() Borç sahipleri olan Yahudîler de, bu hâdiseden çok taâccüp edip hayrette kaldılar ![]() Bu, Resûl-i Kibriyâ Efendimizin apaçık bir mucîzesiydi! Salih SURUÇ |
![]() |
![]() |
|