Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Eğitim - Öğretim - Dersler - Genel Bilgiler > Eğitim & Öğretim > Tarih / Coğrafya

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
bereket, ekremin, mucizesi, resûli

Resûl-İ Ekrem'in Bereket Mu'cizesi

Eski 08-02-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Resûl-İ Ekrem'in Bereket Mu'cizesi

Ensardan Hz Câbir'in babası Abdullah bin Amr bin Haram Uhud'da şehid düşmüştü Geride altı yetim kız çocuğunu ve bir hayli de borç bırakmıştı Borç sahipleri de, Yahudîler idi

Abdullah bin Amr'ın, içinde çeşitli hurma ağaçları bulunan iki bahçesi vardı Fakat, bunların da mahsulü borçlarını karşılayacak miktarda değildi Sadece bir tek Yahudiye borcu, otuz deve yükü hurma idi

Hurma mevsimi girince, Yahudîler alacaklarını ısrarla istemeye ve Hz Câbir'i sıkıştırmaya başladılar

Hz Câbir, onlara hurma bahçesinin bütün mahsûlünü vermeyi teklif ettiği halde kabul etmediler

Bunun üzerine Hz Câbir, Resûl-i Ekrem Efendimizin huzuruna vararak, "Yâ Resûlallah! Biliyorsunuz ki, babam, Abdullah Uhud günü şehid düştü Geride bir çok borç bıraktı"

"Alacaklılara, hurma bahçesinin bütün mahsûlünü vermeyi teklif ettiğim halde, kabul etmediler" dedi ve bu hususta kendisine şefâatçı ve yardımcı olmasını diledi

Resûl-i Kibriyâ Efendimiz de, Abdullah bin Amr bin Haram'ın borcuna karşılık hurma bahçesinin bütün mahsûlünü almalarını ve borcunu silmelerini alacaklılara teklif ettiyse de, yanaşmadılar

Alacaklılar, Resûl-i Ekrem Efendimizin, "Borcun bir kısmını bu yıl, kalanını da gelecek yıl alınız" teklifini de kabul etmediler

Bunun üzerine Peygamber Efendimiz, Hz Câbir'e, "Sen git, ben yarın kuşluk vakti yanına gelirim" dedi

Ertesi günü Hz Ebû Bekir ve Hz Ömer'i yanına alarak Hz Câbir'in hurma bahçesine gitti Ona, "Git hurmanı topla ve tasnif et! İyi cins olanı bir boy, diğerlerini de bir boy yaptıktan sonra bana haber ver!" buyurdu

Hz Câbir, derhal emri yerine getirdi ve gelip durumu Server-i Kâinat Efendimize arzetti Hz Câbir alacaklıları da çağırmıştı Onlar, Peygamber Efendimizi görünce, isteklerini tekrarlamaya başladılar

Resûl-i Kibriyâ Hazretleri, hurma öbeklerinden en büyüğünün çevresini üç kere dolaşıp duâ ettikten sonra, Hz Câbir'e, "Şu alacaklıları yanıma çağır" dedi

Alacaklılar geldi Borçlarına karşılık kendilerine hurma yığınından ölçülüp ölçülüp verilmeye başlandı Borç tamamıyla ödendi

Hz Câbir (ra) müşâhedesini şöyle anlatır:

"Tek, Allah babamın borcunu ödesin de, vallahi ben, kızkardeşlerimin yanına bir hurma tanesi ile dönüp gitmeye bile razı idim

"Halbuki Resûlullah, ondan bütün alacaklılara hurma verdiği halde, bir hurma bile eksilmediğini gördüm"

Borç sahipleri olan Yahudîler de, bu hâdiseden çok taâccüp edip hayrette kaldılar

Bu, Resûl-i Kibriyâ Efendimizin apaçık bir mucîzesiydi!

Salih SURUÇ

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com