|
![]() ![]() |
|
Konu Araçları |
evlenmesi, ile, peygamberimizin, seleme, ümmü |
![]() |
Peygamberimizin Hz. Ümmü Seleme İle Evlenmesi |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Peygamberimizin Hz. Ümmü Seleme İle EvlenmesiAsıl ismi Hind olan Hz ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Kocası, Uhud Harbinde yaralanması sonucu hicretin dördüncü yılının Cemaziyelâhir ayı sonuna doğru vefât edince, dört çocuğu ile Hz ![]() ![]() Hz ![]() ![]() "Aynı şekilde; Cennetlik karısı ölen, Cennetlik bir koca, sonradan başka birisiyle evlenmezse, muhakkak Allah, onu da Cennette karısıyla bir araya getirecektir ![]() "O halde gel, seninle sözleşelim ![]() Fakat, Ebû Seleme bu teklifi kabul etmemiş ve, "Sen benim sözümü dinle; ben öldüğüm zaman sen evlen ![]() ![]() Sonra da şu duâyı yapmıştı: "Allah'ım! Ümmü Seleme'ye, benden sonra, benden daha hayırlı, onu hor görmeyecek, incitmeyecek bir koca nasib et!" Salih SURUÇ |
![]() |
![]() |
![]() |
Peygamberimizin Hz. Ümmü Seleme İle Evlenmesi |
![]() |
![]() |
#2 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Peygamberimizin Hz. Ümmü Seleme İle EvlenmesiHz ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Teklifine bu cevabı veren Hz ![]() ![]() "Yaşlı bir kadın olduğunu söylüyorsun ![]() ![]() "Yetimlerin annesi olduğunu söyledin ![]() ![]() "Kıskanç bir kadınım diyorsun ![]() ![]() "Yanında velilerinden kimsenin bulunmadığını söylüyorsun ![]() ![]() Bunun üzerine Ümmü Seleme yanında bulunan oğluna dönerek, "Kalk yâ Ömer, Resûlullaha beni nikâhla ![]() ![]() Böylece Cenâb-ı Hak, Ebû Seleme'nin vefâtından önce "Allahım, Ümmü Seleme'ye benden sonra daha hayırlı, onu hor görmeyecek, incitmeyecek bir koca nasib et ![]() ![]() Resûl-i Ekrem Efendimizle evlendiğinde 44 yaşında bulunan Hz ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Okuma bilen, fakat yazmayı öğrenemeyen Hz ![]() ![]() ![]() Salih SURUÇ |
![]() |
![]() |
|